RSS
Newsletter
Prijavi se!
ATLAS GLOBALIZACIJE

ATLAS GLOBALIZACIJE

Autor-i: Celebrini, Dubravka (prijevod)
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 222
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2006.
Kataloška cijena: 240.00 kn
Internet cijena: 225.60 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

PLANET U OPASNOSTI/ NOVA GEOPOLITIKA/ GLOBALIZACIJA, DOBITNICI I GUBITNICI/ SUKOBI KOJI TRAJU/ NEZAUSTAVLJIV USPON AZIJE

O knjizi:

Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele.
Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Cesto je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) medu heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

Da bismo shvatili globalnu krizu, kako bismo je jasno vidjeli te svi zajedno sudjelovali u političkom životu Atlas je svijet predočio u kartama, postavio najvažnija pitanja svijeta i pokazao povijest koja se upravo stvara te predočio grafikone i ilustracije koje potiču građansku svijest i ruše mnoge predrasude.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing