RSS
Newsletter
Prijavi se!
BALANCED SCORECARD

BALANCED SCORECARD

Podnaslov: Korak po korak

Autor-i: Niven, Paul R.
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 370
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 290.00 kn
Internet cijena: 272.60 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

MJERENJE REZULTATA I POTREBA ZA BALANCED SCORECARDOM / POČETAK / MISIJA, VRIJEDNOST, VIZIJA I STRETEGIJA / STRATEŠKE MAPE / STVARANJE MJERA UČINKA / POSTAVLJANJE CILJEVA I ODREĐIVANJE PRIORITETA MEĐU INICIJATIVAMA / KASKADIRANJE BALANCED SCORECARDA PRI ORGANIZACIJSKOM USKLAĐIVANJU / UPORABA BALANCED SCORECARDA ZA STRATEŠKU RASPODJELU SREDSTAVA / D0DATNE VEZE BALANCED SCORECARDA: PLAĆE I UPRAVLJANJE PODUZEĆEM / IZVJEŠTAVANJE O REZULTATIMA BALANCED SCORECARDA / ODRŽAVANJE BALANCED SCORECARDA / ZAVRŠNE MISLI O USPJEŠNOSTI BALANCED SCORECARDA

O knjizi:

Za kompleksni zadatak upravljanja avionom pilot pred sobom ima cijeli niz mjernih instrumenata koji pokazuju brzinu aviona, smjer kretanja, razinu goriva i ostale podatke o stanju aviona i okoline koja ga okružuje. Upravljanje poduzećem nije jednostavnije od upravljanja avionom. Zašto se onda često koriste financijski pokazatelji kao jedini mjerni instrument za upravljanje poduzećem ili projektom? Kompleksnost upravljanja poduzećem zahtijeva da menadžeri imaju istodobni pregled učinka poduzeća na raznim područjima.
Balanced scorecard je skup instrumenata koji daje jednostavan i sažet pregled stanja poduzeća i daje odgovore na pitanja gdje se ono nalazi i kamo treba ići. Metodologija balanced scorecarda prevodi strategiju kompanije u inicijative, mjere i učinke. Kompanije koje su prihvatile i provele balanced scorecard ubrale su plodove i znatno su unaprijedile vlastito poslovanje.
Knjiga Balanced scorecard: Korak po korak, podijeljena je u dvanaest poglavlja, a na samom početku autor nas uvodi u problematiku poslovanja poduzeća. Ističe ograničenja financijskog mjerenja rezultata i prednosti uvođenja balanced scorecarda kao suvremenog instrumenta kojim se financijska perspektiva nadopunjuje s perspektivom kupaca, unutarnjih procesa te učenja i razvoja, čime se stvara cjelovit pogled na poslovni uspjeh poduzeća.
U svijetu postoji velik broj stručnih knjiga o balanced scorecardu, no tekst Paula Nivena, koji vam nudimo na hrvatskom jeziku pod naslovom Balanced scorecard: Korak po korak, bitno se razlikuje od drugih sličnih djela po tome što daje konkretne upute kako da uvedete balanced scorecard u vaše poduzeće. Primjenom Nivenovih naputaka, posebno u strateškom upravljanju, plaćama i nagrađivanju, strateškim mapama i mjerenju rezultata i uspješnosti, menadžeri su dobili znatno šire znanje o strateškom upravljanju kompanijama.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing