RSS
Newsletter
Prijavi se!
BOGATSTVO NARODA

BOGATSTVO NARODA

Podnaslov: Istraživanje prirode i uzroka bogatstva naroda

Autor-i: Smith, Adam
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 938
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 199.00 kn
Internet cijena: 187.06 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

o UZROCIMA POBOLJŠANJA PROIZVODNIH SNAGA RADA I O REDU PREMA KOJEM SE PROIZVOD RADA PRIRODNO RASPODJELJUJE MEĐU RAZLIČITE SLOJEVE NARODA/ O PRIRODI, AKUMULACIJI I UPOTREBI ZALIHE/ O RAZLIČITOM NAPRETKU BOGATSTVA KOD RAZLIČITIH NARODA/ O SUSTAVIMA POLITIČKE EKONOMIJE/ O PRIHODIMA VLADARA ILI DRŽAVE/

O knjizi:

Ovaj klasik ekonomske misli, napisan u 18. stoljeću za tadašnje intelektualce, namijenjen je ekonomistima, sociolozima, politolozima, pravnicima i svima onima koji žele proširiti svoje poznavanje političke ekonomije i temelja ekonomske znanosti.

Bogatstvo naroda vrlo je brzo postalo dijelom malobrojnoga skupa temeljnih djela svjetske društvene misli. Njegovo je prevođenje na pojedine jezike stoga uvijek bilo i prvorazredni kulturni događaj za tu sredinu.

Smithovo je djelo prevedeno i objavljeno na hrvatskom jeziku daleke 1952. u Zagrebu u izdanju Kulture u dva sveska. Preveo ga je Marijan Hanžeković (1915-1993), istaknuti financijski stručnjak, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i prvi ministar financija Republike Hrvatske (1990-1991), leksikograf i prevoditelj.
Djelo "Bogatstvo naroda" Smith je podijelio u pet knjiga. U prve dvije knjige iznosi teorijske postavke, a u preostale tri na osnovi povijesnog materijala i na mnoštvu svakodnevnih primjera objašnjava fenomene kao što su različit napredak bogatstva kod različitih naroda, sustavi političke ekonomije i učinci koje su te teorije proizvele u različitim vremenima i narodima, te financije, odnosno prihodi i rashodi vladara ili države, te državni dugovi.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing