RSS
Newsletter
Prijavi se!
BUMERANG

BUMERANG

Podnaslov: Putovanja u novi treći svijet

Autor-i: Lewis, Michael
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 191
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2013.
Kataloška cijena: 210.00 kn
Internet cijena: 197.40 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška zanimljivosti: kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: međunarodno priznati autor, svjetski hit
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja:

Predgovor: Velika kratka pozicija/ Wall Street u tundri/ I izmislili su matematiku/ Irski izvorni grijeh/ Tajni životi Nijemaca/ Preteški da bi mogli letjeti/ Zahvale

 

O knjizi:

Tsunami jeftinih kredita koji se zavrtio Zemljom između 2002. i 2008. godine bio je zapravo mnogo više od običnog financijskog fenomena: bio je poput iskušenja, nudeći čitavim društvima mogućnost da otkriju sve aspekte svojeg pravog karaktera. Grci su željeli pretvoriti svoju zemlju u pinjatu napunjenu novcem i dopustiti što većoj masi ljudi da udara po njoj. Nijemci su željeli biti čak i više njemački; Irci su željeli prestati biti Irci.

Zaštitni znak najprodavanije knjige Michaela Lewisa jest ispričati važnu i složenu priču kroz pretjerano velike likove i toliko nevjerojatno čudne da biste mogli pomisliti da su izmišljeni. (Bili biste u krivu.) Na ovim stranicama upoznajemo genijalnoga monaha koji je shvatio kako izigrati grčki kapitalizam kako bi spasio svoj manastir u propasti; ribolovca na bakalare koji nakon trodnevne obuke postaje trgovac valutama u jednoj islandskoj banci; i irskog graditelja nekretnina toliko ogorčenog na propast svojeg poslovanja da prevali cijelu zemlju kako bi napao irski parlament sa svojom građevinskom opremom.

Istraživanje Michaela Lewisa o balonima izvan naše obale je briljantno, te toliko tragikomično da vodi američkog čitatelja do ugodnog samozadovoljstva: Oh, ti ludi stranci. No, kada se Lewis nemilosrdno osvrne na Kaliforniju i Washington, vidimo da se priča kritički veže s humorom, i razumijemo odbrojavanje koje očekuje i najveću i najpohlepniju dužničku naciju.

Michael Lewis autor je najprodavanijih izdanja knjiga Poker lažljivaca, Moneyball, The Blind  Side i The Big Short. Živi u Berkeleyju u Kaliforniji sa svojom suprugom i troje djece.

 

O knjizi su rekli:

„Lewis je najbolji pripovjedač naše generacije.“ 

(Malcolm Gladwell, The Week) 

„Michael Lewis posjeduje rijetku sposobnost pripovjedača da bilo koji predmet učini ujedno i lucidnim i uvjerljivim... Oštra priča koja ostavlja čitatelja s brutalnim shvaćanjem fiskalnog nemara koji leži u pozadini današnjih novinskih naslova.”
(Michiko Kakutani, New York Times)

„Što su složenija vremena, više su ključni oni koji demistificiraju. Ovo je zaista složeno doba. Zato odajmo priznanje simpatičnom, vječnom geniju Michaelu Lewisu: onome koji je objasnio stvari.”
(Kyle Smith, Forbes)

„Lewisov rijedak dar kao vodiča kroz svijet zamjena za kreditne rizike i inozemnih dugova ne proizlazi samo iz njegovog dubokog razumijevanja kako financijski sustav djeluje... već i iz njegovog umijeća vrsnog pripovjedača, njegove sposobnosti da prepriča veću priču kroz fascinantne ljudske priče o pohlepi, pretjerivanju i samoobmani.”
(Chuck Leddy, Boston Globe)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing