RSS
Newsletter
Prijavi se!
ČOVJEK I OKOLIŠ

ČOVJEK I OKOLIŠ

Autor-i: Udovičić, Božo
Tematsko područje: Društveno odgovorno poslovanje & održivi razvoj
Broj stranica: 303
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 199.00 kn
Internet cijena: 187.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: zanimljiv
  • Slikovni materijal: dijagrami, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: jedinstvena knjiga na tržištu
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: srednji
Iz sadržaja - poglavlja:
Osnovne spoznaje o životu na zemlji/ Imperativ razvoja/ Ekologija i okoliš/ Onečišćenje okoliša pri dobivanju i prijevozu prirodnih oblika zemlje/ Onečišćenje okoliša uvjetovano pretvorbama oblika energije/ Onečišćenje okoliša uvjetovano korištenjem energije/ Onečišćenje okoliša/ Specifične pojave kod onečišćenja okoliša/ Dvadeseto stoljeće, stoljeće velikih promjena i onečišćenje okoliša/ Kako raditi za bolju budućnost

O knjizi:
Svatko želi da se opasni otpad sigurno pospremi - ali po mogućnosti radije dalje od njih. Dok se vlade i industrije trude odlučiti što da se radi, oni koji se bave zaštitom okoliša ovaj argument vraćaju jedan korak natrag pitanjem: Koliko otpada uopće treba proizvesti.
Svake godine Amerikanci odbace gotovo tonu smeća po stanovniku, a iz britanskih koševa za smeće godišnje bi se moglo sagraditi 60 egipatskih piramida. Ekolozi vjeruju da bi se moglo učiti nešto i od gradova Trećeg svijeta, gdje se svaka limenka, svaka auto-guma i svaki komadić papira skuplja za preradu i ponovnu upotrebu.
Smetlišta mogu biti pronađeno blago za domišljate gradske uprave. Papirnati otpad, metal i staklo mogu se preraditi, ponovno iskoristiti. Kuhinjski ostatak mogao bi se pretvarati u gnojivo i gorivo. Machidu, glavni grad smeća sada prerađuje 90% svojeg smeća. Industrije otkrivaju da one mogu preraditi svoje štetne otpade - ili ih koristiti za proizvodnju unosnih novih proizvoda. Švedska pomaže kompanijama pronalaziti kupce koji mogu koristiti njihov opasni otpad, a i međunarodna trgovina manje opasnim prerađevinama je u usponu. Na primjer, Japan uvozi metalni otpad iz Amerike i tako pretvara prošlogodišnji Buick u ovogodišnju Toyotu.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing