RSS
Newsletter
Prijavi se!
DIGITALNO DOBA

DIGITALNO DOBA

Podnaslov: Masovni mediji i digitalna kultura

Autor-i: Zgrabljić Rotar, Nada
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 436
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 210.00 kn
Internet cijena: 197.40 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: zanimljiv, čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, pojmovnik
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: direktori PR-a, profesori, studenti, široka publika
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja: 

Predgovor/ Nada Zgrabljić Rotar: Masovni mediji i digitalna kultura/ Hrvoje Stančić: Načela digitalne komunikacije/ Damir Šimunović: Digitalizacija televizije i televizija u interaktivnom okruženju/ Nazif Demoli: 3D i hologramska televizija – znanstveni temelji medijske atraktivnosti/ Damir Hajduk: Digitalizacija lokalnih i regionalnih televizija u Hrvatskoj/ Silvio Šop: Digitalizacija Hrvatskoga radija: mreža Tehnet i servis Radio na zahtjev/ Gabrijela Gavran: Tisak u procesu digitalizacije: praktična primjena u novinarstvu/ Stanko Herceg: Digitalna fotografija i profesija fotoizvjestitelj/ Mihaela Majcen Marinić i Simon B. Narath: Digitalna animacija i mogućnosti primjene/ Miran Miošić: Digitalna montaža i postprodukcija/ Ranko Pauković: Digitalizacija zvuka na filmu: „...you ain't heard nothing yet!“/ Darko Lukić: Medijske tehnologije i kazalište: intermedijalnost i interaktivnost novog kazališta/ Bernard Miočić: Digitalizirano medijsko tržište i odnosi s javnošću/ Pojmovnik/ O autorima/ Kazalo 

O knjizi (iz predgovora urednice):

Ova je knjiga zamišljena kao doprinos nastojanjima da se medijskoj pismenosti u digitalnom dobu posveti posebna pozornost. Cilj joj je prikazati na koji način nove komunikacijske tehnologije mijenjaju teorijske paradigme i koncepte te kako utječu na tradicionalne medije i profesije. Istražuje nova organizacijska rješenja i medijske prakse kao i ekonomske i kulturološke promjene u javnoj komunikaciji i medijskoj industriji digitalne ere, u kojoj tradicionalni mediji teže integriranim medijima i medijskim izričajima mijenjajući navike publike i profile medijskih profesionalaca.Knjiga je namijenjena znanstvenicima i polaznicima medijskih studija, studentima novinarstva i srodnih društvenih i drugih disciplina, medijskim profesionalcima, kreatorima medijskih politika u tome području i donositeljima odluka kao i široj kulturnoj javnosti. (urednica Nada Zgrabljić Rotar) 

O knjizi su rekli:

Koliko je meni poznato, ovo je djelo u nas pionirsko po obuhvatu i sistematizaciji relevantnog područja. Ovako koncipiran zbornik nije samo funkcionalno udžbeničko i priručničko djelo. Interesantan je i široj intelektualnoj zajednici: znanstvenicima s raznih područja kulture, profesorima i studentima iz medijskih, kulturoloških, novinarskih i srodnih društvenih te, vezano, tehnoloških disciplina, kao i radoznaloj široj kulturnoj javnosti. (Prof. dr. sc. Hrvoje Turković)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing