RSS
Newsletter
Prijavi se!
DRŽAVNA REVIZIJA

DRŽAVNA REVIZIJA

Autor-i: Skupina autora; Akrap, Verica; Mikulec-Čoh, Biserka; Kasum, Vesna
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 520
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 339.00 kn
Internet cijena: 318.66 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna

Iz sadržaja:

POJAM ULOGA METODE I VRSTA REVIZIJE/ TEMELJNE PRETPOSTAVKE DRŽAVNE REVIZIJE/ ORGANIZACIJA DRŽAVNE REVIZIJE U RH/ NAČELA STANDARDI I VRSTE DRŽAVNE REVIZIJE/ PROCES REVIZIJE/ POVEZANOST DRŽAVE I UNUTARNJE REVIZIJE U JEDNOM SEKTORU/ POVEZANOST DRŽAVNE REVIZIJE I REVIZIJE INFORMACIJSKIH SUSTAVA/ ULOGA DRŽAVNE REVIZIJE U SPREČAVANJU I OTKRIVANJU PRIJEVARE I KORUPCIJE/ ULOGA DRŽAVNE REVIZIJE U PRIVATIZACIJI

O knjizi:

Institucije i poduzeća u javnom sektorupodliježu državnoj reviziji koja revidira sve državne financijske aktivnosti. Pri tome djelokrug državne revizije uključuje financijsku i reviziju učinkovitosti. Drugim riječima, revizijom se utvrđuje iskazuju li financijski izvještaji revidiranog subjekta istinit financijski položaj, jesu li proračinska sredstva utrošena u skladu s planiranim i odobrenim sredstvima, i to na učinkovit i svrsishodan način, te jesu li u poslovanju dosljedno primjenjeni važeči zakoni i drugi propisi.
U tom smislu ova knjiga bavi se problematikom državne revizije kao jedne od temeljnih predpostavki uspješnog upravljanja i odlučivanja u javnom sektoru.
Problematika državen revizije te njeno povezivanje s konceptom upravljanja i odlučivanja nedovoljno je zastupljeno u znanstvenoj i stručnoj literaturi.
Iako postoje knjige koje obrađuju problematiku revizije, ovo je prva knjiga na našim prostorima koja se isključivo bavi državnom revizijom kao jednom od najznačajnijih aspekata cjelokupne revizijske djelatnosti.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing