RSS
Newsletter
Prijavi se!
EKONOMIJA (19. izdanje)

EKONOMIJA (19. izdanje)

Autor-i: Samuelson, A. Paul; Nordhaus, William D.
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 750
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 523.95 kn
Internet cijena: 492.51 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Značaj na tržištu: međunarodno priznati autor, spoj znanja i iskustva, svjetski hit, jedinstvena knjiga na tržištu
  • Dodatni razlozi za kupnju:

Iz sadržaja:

Središnji koncepti ekonomije/ Moderno mješovito gospodarstvo/ Osnovni elementi ponude i potražnje/ MIKROEKONOMIJA: PONUDA, POTRAŽNJA I TRŽIŠTA PROIZVODA/ Ponuda i potražnja: elastičnost i primjene/ Potražnja i ponašanje potrošača/ Analiza troškova/ Analiza tržišta savršene konkurencije/ Nesavršena konkurencija i monopol/ Konkurencija među nekolicinom/ Ekonomija neizvjesnosti/ TRŽIŠTA FAKTORA PROIZVODNJE: RAD, ZEMLJA I KAPITAL/ Kako tržišta određuju dohotke/ Tržište rada/ Zemlja, prirodni resursi i okoliš/ Kapital, kamate i dobiti/ PRIMJENE EKONOMSKIH NAČELA/ Državno oporezivanje i rashodi/ Učinkovitost prema jednakosti: veliki kompromis/ Međunarodna trgovina/ MAKROEKONOMIJA: EKONOMSKI RAST I POSLOVNI CIKLUSI/ Devetnaesto poglavlje/ Pregled makroekonomije/ Mjerenje gospodarske aktivnosti/ Potrošnja i investicije/ Poslovni ciklusi i agregatna potražnja/ Novac i financijski sustav/ Monetarna politika i gospodarstvo/ RAZVOJ I GLOBALNA EKONOMIJA/ Ekonomski rast/ Izazov ekonomskog razvoja/ Devizni tečajevi i međunarodni financijski sustav/ Makroekonomija otvorenoga gospodarstva/ NEZAPOSLENOST, INFLACIJA I EKONOMSKA POLITIKA/ Nezaposlenost i osnove agregatne ponude/ Inflacija/ Granice makroekonomije

O knjizi:

SVAKI DIPLOMSKI I POSTDIPLOMSKI STUDENT SVOJA EKONOMSKA ZNANJA DUGUJE OVOM NOBELOVCU! Aktualna i relevantna kao i uvijek, Ekonomija Samuelsona i Nordhausa nastavlja postavljati standarde za uvod u moderna ekonomska načela. Devetnaesto izdanje ovog bezvremenskog teksta dopunjuje pogled na financijska tržišta i monetarnu politiku te obrađuje sljedeće aktualne teme:
• Porezi na benzin i racioniranje
• Naknade izvršnim direktorima
• Trošak rata u Iraku
• Stanovanje i averzija prema gubitku
• Financijski poremećaji i poslovni ciklusi
• Zamka siromaštva
• Financijska globalizacija
• Monetarni transmisijski mehanizam za otvoreno gospodarstvo s fleksibilnim tečajem

Devetnaesto izdanje također nastavlja naglašavati analitički temelj ekonomije s posebnom pažnjom posvećenom ekonomskom rastu i analizi tržišne ekonomije. Načini obrade pojmova, procesa i institucija ekonomskog života u knjizi prikazani su na veoma jednostavan i razumljiv način.- Primjeri i grafički prikazi dodatno povećavaju razumljivost sadržaja. Vrijednost knjige raste i sa činjenicom da je P. A. Samuelson dobitnik Nobelove nagrade (davne 1970. godine) te jedan od rijetkih ekonomista koji je mogao komunicirati sa najširom javnosti o kompleksnim i stručnim problemima. Nažalost, preminuo je u 2010. godini u svojoj 94. godini.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing