RSS
Newsletter
Prijavi se!
EKONOMIJA Uvod u analizu i politiku

EKONOMIJA Uvod u analizu i politiku

Podnaslov: 3. izdanje

Autor-i: Babić, Mate
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 676
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2015.
Kataloška cijena: 99.00 kn
Internet cijena: 93.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti, preporučene procedure
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, direktori, studenti, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:
Treće izdanje poznatoga udžbenika ekonomije, jednog od najuglednijih hrvatskih ekonomista, nametnule su potrebe na ekonomskim i poslovnim studijima. Radi se o aktualiziranom izdanju udžbenika koji je svojom sistematičnošću, sveobuhvatnošću i analitičnošću postao nezaobilazna literatura i obvezni primjerak u kućnoj knjižnici svakog ekonomista, bilo da se bavi financijama, marketingom ili računovodstvom.

Knjiga je podijeljena na četiri dijela: Mikroekonomiju, Makroekonomiju, Međunarodnu ekonomiju i Suvremene ekonomske teorije i rasprave.
Uvodni dio donosi pojmove ekonomije, ekonomske analize, ekonomske politike i način izgradnje ekonomskih modela, kao temeljnog alata moderne ekonomske analize i korištenja ekonomskih modela u analitičkoj pripremi mjera ekonomske politike.
Nakon toga slijede osnove mikroekonomske analize, koja je temelj za svaku ekonomsku analizu, zatim je obrađena makroekonomska analiza, i to tako da se najprije daje pregled funkcioniranja narodne privrede s pomoću društvenih računa, da bi se vidjelo mjesto svakog agregata i svake vrste ekonomske politike u sustavu narodne privrede i da se preciznije definiraju svi makroekonomski agregati.
Na temelju toga radi se polazni makroekonomski model kojim se određuje ravnotežna razina cijena i zaposlenosti u narodnoj privredi i adaptira ga se pretpostavkama pojedinih ekonomskih škola, prije svega kevnesijanske i monetarističke. Time je stvorena pretpostavka za analizu ekonomske politike.
Dugoročne aspekte makroekonomske analize i politike Babić obrađuje u posebnom poglavlju, a analitičku aparaturu mikroekonomije i makroekonomije zatim primijenjuje u dijelu koji je posvećen međunarodnoj ekonomiji.
Na kraju, autor daje pregled stanja ekonomske teorije na početku novog stoljeća.
 
 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing