RSS
Newsletter
Prijavi se!
ETIČKA KLOPKA

ETIČKA KLOPKA

Autor-i: Curcio, Renato
Tematsko područje: Društveno odgovorno poslovanje & održivi razvoj
Broj stranica: 132
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 70.00 kn
Internet cijena: 65.80 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: zanimljiv
  • Podrška zanimljivosti: kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja:
Društvena odgovornost poduzeća/ Društvena odgovornost poduzeća i odnosi s radnicima/ Društvena odgovornost poduzeća i dobavljači/ Društvena odgovornost poduzeća i potrošači/ Društvena odgovornost poduzeća i GMO/ Društvena odgovornost poduzeća i okoliš

O knjizi:
Industrijsko se društvo proširilo i njegova je kronična neuravnoteženost postala planetarnom. Ušli smo u vrijeme za koje je znakovita činjenica da najveća poduzeća projektiraju sama sebe po mjeri svijeta. Žele biti globalna. Rast profita i vrijednosti dionica ostaju nedvojbeno hipnotičko središte njihova zanimanja, ali sve veću pozornost pridaju i stvaranju povoljnije slike o sebi u javnosti.
Zašto bi ta prezentacija samoga sebe 'etičnog, pravednog i odgovornog', premda pod vlastitim zaštitnim znakom koji potrošačima nude velika planetarna poduzeća, trebala ostati izvan tržišta? S druge strane, mogu li tvrtke ostati odgovorne samo prema svojim dioničarima? Odgovor na ta pitanja nude rezultati sociološkog istraživanja koje je provedeno 2005. i 2006. godine u Milanu, a realizirali su ga zaposleni u multinacionalnim trgovačkim lancima Auchanu, Carrefouru, IperCoopu i u Esselungi. Ovdje se, polazeći od osobnih iskustava, pokušalo suočiti s onim što je zapisano u 'etičkim kodeksima' spomenutih tvrtki, s onim što su te tvrtke učinile u stvarnosti: kako su se odnosile prema radnicima, kupcima i dobavljačima, a kako prema okolišu i genski modificiranoj hrani.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing