RSS
Newsletter
Prijavi se!
EU FONDOVI

EU FONDOVI

Podnaslov: Vodič kroz europske fondove 2008. – 2013.

Autor-i: Belić, Martina; Ćorić, Gordana; Peurača, Branka; Tonč, Andrea; Vakanjac, Nenad
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 304
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 733.95 kn
Internet cijena: 689.91 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna

NA UPIT 

Iz sadržaja:

KAKO KORISTITI PRIRUČNIK/O fondovima Europske unije (struktura fondova, centralizirani i decentralizirani fondovi)/ Projekt, projektni ciklus, upravljanje projektnim ciklusom (planiranje i provođenje projekata u skladu s pravilima EU)/ Priprema dokumentacije za EU fondove (kako ispuniti prijavni obrazac, potrebni dokumenti, kako izbjeći najćešće pogreške)/ Financije projekta (stvaranje proračuna projekta koji prati opisni dio projekta, upravljanje financijama tijekom projekta)/ Partnerstva (pronalaženje, zaključivanje i ostvarivanje partnerstava)/ Procijena projekata (mehanizmi procijene projekata u EU)/ Nakon potpisivanja ugovora (provođenje i zatvaranje projekta).

Drugi dio priručnika sadržava opise fondova EU koji su dostupni ili će biti dostupni Hrvatskoj do 2013. godine. U jednoobraznim obrascima fondova (preko 200) nalazi se ime fonda, raspoloživa godišnja sredstva, uvjeti financiranja, ključne riječi područja, korisničke organizacije, specifičnosti vezane uz Hrvatsku, opis fonda s ciljevima i aktivnostima koje se financiraju, web stranice, kontakti u EU i Hrvatskoj. Taj dio omogućava brzi pregled i selekcioniranje fondova koje tvrtka može potencijalno iskoristiti te omogućava planiranje projekata.
U fondove su uključene i mogućnosti zajmova i garancija iz eurospkih razvojnih banaka.
Treći dio priručnika sadržava važne dodatke: rječnik termina, kontakte u Bruxellesu i Hrvatskoj, popis web stranica za traženje partnera i drugo.

O knjizi:

Ulaskom Hrvatske u ubrzani ciklus pregovora s EU oko ulaska u članstvo, Hrvatskoj su osim predpristupnih fondova u okviru IPA-e, postali dostupni ili će postati dostupni tijekom 2009. godine brojni programi Zajednice (FP 7 za znanost i istraživanje, CIP za povećanje konkurentnosti i inovacije malih i srednjih tvrtki, LLL za doživotnu edukaciju, Kultura 2007 - 2013 za kulturu itd.) kao i manji fondovi Zajednice za specifične aktivnosti.
Kada Hrvatska postane punopravna članica, otvorit će se praktički svi fondovi Zajednice koje će trebati znati iskoristiti. Kako bi se to dogodilo, poslovni sektor se treba pripremiti za prihvat fondova. Stoga je priručnik prvi korak u širenju informacija o mogućnostima koje su već otvorene ili će se tijekom idućih nekoliko godina otvoriti za tvrtke u Hrvatskoj.
Priručnik je koncipiran tako da zainteresiranim tvrtkama omogući stjecanje osnovih znanja i informacija potrebnih za planiranje projekata koji mogu biti financirani iz fondova EU.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing