RSS
Newsletter
Prijavi se!
EUROPSKA UNIJA UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI

EUROPSKA UNIJA UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI

Autor-i: Tadin, Hrvoje
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 168
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2012.
Kataloška cijena: 262.50 kn
Internet cijena: 246.75 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: tablice, puno
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, top menadžeri, izvršni rukovoditelji, poduzetnici

Iz sadržaja:  

EUROPSKA UNIJA/ Europska unija – nastanak i integracije/ Institucije Europske Unije/ Pravni akti Europske Unije/UNUTARNJE TRŽIŠTE/ Zajedničko unutarnje tržište/ Carinska unija/ Sloboda kretanja roba/ Sloboda kretanja usluga/Sloboda kretanja kapitala/ Sloboda kretanja ljudi/ Tržišno natjecanje u EU/ Zajednička poljoprivredna politika/EKONOMSKA I MONETARNA UNIJA/ Europska središnja banka/ Euro kao svjetski novac/ POREZI NAUNUTARNJEM TRŽIŠTU/ Fiskalni sustav EU/ Porezni sustav u državama članicama EU-a/ Porez na dodanu vrijednost/Posebni porezi – trošarine/ Porez na dohodak/ Porez na dobit/ Porez na imovinu/ Međunarodno dvostruko oporezivanje/HARMONIZACIJA POREZA/ Harmonizacija poreza/ Harmonizacija poreza na dodanu vrijednost – trošarine/Harmonizacija poreza na dobit/ harmonizacija poreza na dohodak/ Naglasci porezne harmonizacije/ REGIONALNAPOREZNA KONKURENCIJA/ Regionalna konkurentnost/ Porez na dodanu vrijednost/ Porez na dobit/ Porez nadohodak/ Porez na imovinu/ Porezna konkurencija/ MEĐUNARODNE TRANSFERNE CIJENE/ Transnacionalnemultinacionalne korporacije/ Transferne cijene/ MEĐUNARODNO POREZNO PLANIRANJE/ Porezno planiranje/međunarodno porezno planiranje/ DRŽAVE EUROPSKE UNIJE ZA MEĐUNARODNO POREZNO PLANIRANJE/POJMOVNIK EUROPSKE UNIJE I EKONOMIJE 

Iz predgovora: 

Knjiga EUROPSKA UNIJA - UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI, nastala je kao rezultat autorovog dugogodišnjeg istraživačkog rada o zajedničkom unutarnjem tržištu EU-a, te predstavlja priručnik za brže i jednostavnije uključivanja Hrvatske u Europsku Uniju.               

 Proces pridruživanja Hrvatske  Europskoj Unije u završnoj je fazi pa se može očekivati da će 1. srpnja 2013. g. Hrvatska biti punopravni član EU-a.               

Cilj knjige je da se primjenom znanja iz knjige korisnici/ poduzetnici lakše mogu uključiti na zajedničko unutarnje tržište EU-a, te se upoznati s poreznim sustavima u državama EU-a, s ciljem uspješnijeg poslovanja u državama članicama EU-a.Knjiga je strukturirana  tako da se polazi od njezinog osnovnoga  cilja a to je omogućiti potencijalnim korisnicima  knjige da se što jednostavnije kroz samoučenje i interaktivnu podršku putem HITA-WEB-a obrade sadržaj pojedinog poglavlja u knjizi te ga na najbolji način primjene u vlastitoj praksi poslovanja s poduzećima i institucijama u državama članicama  EU. Knjiga je podijeljena u deset poglavlja koja predstavljaju programski zaokruženu cjelinu za upoznavanje zajedničkog unutarnjeg tržišta Europske Unije u cilju povećanja konkurentske sposobnosti EU-a.

U poglavlju jedan knjige prikazan je proces nastanka i integracija u EU.

U poglavlju dva prikazano je zajedničko unutarnje tržište EU-a.

U poglavlju tri obrađena je ekonomska i monetarna unija država članica  EU-a jer one imaju zajedničku valutu euro koja omogućuje jednostavnije poslovanje na zajedničkom unutarnjem tržištu EU-a za one države koje imaju euro kao svoju novčanu jedinicu.

U poglavlju četiri prikazani su porezi u EU-u. Porezi u državama članicama EU-a su ključni za donošenje odluka u kojoj državi EU-a poslovati i na koji pravno-organizacijski način. 

U poglavlju pet prikazana je porezna harmonizacija koja  je u početnoj fazi pa se još uvijek mogu koristiti strategije poslovanja na zajedničkom tržištu EU-a, koje mogu maksimizirati dobit poduzeća.

Regionalna porezna konkurencija prikazana je u poglavlju šest kao moguća pretpostavka za međunarodno porezno planiranje.        

Poglavlje sedam sadrži međunarodne transferne cijene s kojima se susreću  povezana poduzeća u više država EU-a i transnacionalne korporacije.

U poglavlju osam prikazano je međunarodno porezno planiranje koje ima za cilj smanjivanje ukupnog poreznog opterećenja za poduzeća/ transnacionalne korporacije.

U poglavlju devet navedene su sve države članice EU-a sa svojim nekim osnovnim podacima važnim za poslovanje poduzeća na zajedničkom unutarnjem tržištu EU-a.

U poglavlju deset nalazi se i kratki pojmovnik EU-a i ekonomije. (autor Hrvoje Tadin) 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing