RSS
Newsletter
Prijavi se!
EUROPSKO LOBIRANJE

EUROPSKO LOBIRANJE

Autor-i: Gueguen, Daniel
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 142
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 349.00 kn
Internet cijena: 328.06 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
 

O knjizi:

Ova knjiga napisana je na temelju autorova praktičnog iskustva u europskim poslovima.
Ona na jasan način oslikava sustav, tijela i funkcije koje utječu na donošenje pojedinih odluka, ističući važnost lobista i lobiranja u svladavanju administrativnih zapreka sustava.
Knjiga daje jasne odgovore na pitanja tko, što, gdje, kada i kako lobirati u EU.

Lobiranje je aktivnost koja danas predstavlja sastavni dio svakog demokratskog zakonodavnog i političkog procesa. Pojam koji je proizašao iz britanske političke prakse polovinom 19. stoljeća, izvorno je označavao predvorje engleskog parlamenta gdje su predstavnici interesnih skupina nasto­jali utjecati na parlamentarce. Danas je uvriježen u političkoj praksi.
"Umijeće uvjeravanja", kako često volimo nazivati ovu tehniku komunikacije, zasigurno se nije promijenilo od doba kad je u svojim govorima Katon pozivao Rimljane na rušenje Kartage. U demo­kratski uređenim društvima lobiranje je profesionalno utemeljena djelatnost, odnosno legitimni as­pekt političke scene. Bez obzira na kontroverze koje je u prošlosti na sebe vezao taj pojam, lobističko djelovanje postalo je neizostavna praksa kojom se služe pojedinci, interesne skupine ili vlade kako bi utjecale na provedbu određenih politika.
U vremenu kad pred hrvatskim narodom stoji izazov integracije u zajednicu naroda Europe, lobi­ranje postaje važnim alatom koji je često uspješniji od službenih diplomatskih kanala komunikacije. Bez obzira na sveopću informatizaciju društva kojoj je posljedica opća pojava komuniciranja putem interneta, osoban kontakt je i dalje nezamjenjiva karika u stvaranju dobrih općih, pa time i poslovnih odnosa.
Bruxelles je kao strateško polazište svake europske politike nužna točka djelovanja hrvatskih političkih i gospodarskih krugova. Samo stvaranjem dobrih poslovnih kontakata Hrvatska može računati na kvalitetnu poziciju u sklopu europskog sustava odlučivanja. Imajući to u vidu, lobnranju treba pristupiti odgovorno i profesionalno, sa sviješću da je to svakako jedan od najboljih načina koji će nam omogućiti dugoželjenu poziciju na karti Europe. Iskustva, znanja i odgoj ljudi koje ćemo postići kroz hrvatsko integriranje u EU jest kapital kojim se možemo i moramo koristiti i na globalnoj razini, tamo gdje imamo hrvatske državne i privatne interese.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing