RSS
Newsletter
Prijavi se!
EVOLUCIJA KONKURENTSKE PREDNOSTI

EVOLUCIJA KONKURENTSKE PREDNOSTI

Podnaslov: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima

Autor-i: Daraboš, Maja
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 232
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2015.
Kataloška cijena: 139.00 kn
Internet cijena: 130.66 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, puno, sheme
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: direktori, profesori, studenti, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / KONKURENTSKA PREDNOST U STABILNOJ OKOLINI / Raniji doprinosi u razmatranju konkurentnosti i konkurentske prednosti / Industrijsko pozicioniranje kao izvor održive konkurentske prednosti / Resurski poduzeća kao izvor održive konkurentske prednosti / Strateške sposobnosti poduzeća kao izvor održive konkurentske prednosti / Ostale teorije konkurentnosti i konkurentske prednosti / KONKURENTSKA PREDNOSTU U DINAMIČKOJ OKOLINI / Erozija konkurentske prednosti / Model konkurentske dinamike / Nastanak i razvoj hiperkonkurencije / Analiza konkurentskog suparništva / Efekti konkurentske dinamike na poslovnu uspješnost / STRATEŠKO POZICIONIRANJE U DINAMIČKOJ OKOLINI / Pokretači konkurentskog ponašanja poduzeća / Obrasci strateškog pozicioniranja poduzeća u hiperkonkurenciji / Djelovanje vrhovnog menadžmenta u hiperkonkurentskim uvjetima / Indikatori konkurentske prednosti u dinamičkoj okolini / BIBLIOGRAFIJA / POPIS SLIKA / POPIS TABLICA / KAZALO

O knjizi:

Knjiga Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima je samostalno znanstveno djelo autorice dr. sc. Maje Daraboš . Knjiga je apsolutni novitet u području strategije u uvjetima snažne konkurencije, ne samo u Hrvatskoj već i na globalnoj razini. Nastala je kao rezultat višegodišnjega rada i istraživanja u području konkurentske dinamike i strateškoga pozicioniranja poduzeća, a sve u svrhu pružanja svojevrsne pomoći poduzećima za što uspješnije razumijevanje i konkuriranje u dinamičkoj okolini.

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? Ovaj svojevrsni „priručnik“ ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima.

Ova knjiga mijenja pogled i razmišljanje do sada svjetski priznatih tradicionalnih teorija i teoretičara o postizanju konkurentske prednosti u stabilnim industrijama. Govori o tome kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju u uvjetima i kada to izgleda gotovo nemoguće. Ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima. Autorica je napravila relevantnu analizu i usporedbu modela pozicioniranja na tržištu, stavljajući naglasak na ključne elemente formiranja uspješne strategije u turbulentnom okruženju. Osim što je prva knjiga u Hrvatskoj koja istražuje ovo specifično područje dinamičnosti strategije, specifična je i po tome što je jedna od rijetkih koja povezuje znanost s realnim sektorom.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing