RSS
Newsletter
Prijavi se!
FINANCIJSKI ŠOK

FINANCIJSKI ŠOK

Podnaslov: Globalna panika i vladine sanacije

Autor-i: Zandi, Mark
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 297
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 315.00 kn
Internet cijena: 296.10 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, financijski stručnjaci, specijalisti u financijskom i bankarskom sektoru
  • Opseg bibliografije: nema

GLOBALNA PANIKA I VLADINE SANACIJE – KAKO SMO DOSPJELI OVAMO I ŠTO MORAMO UČINITI DA BISMO POPRAVILI STVAR

Iz sadržaja - poglavlja:
Kratak pregled drugorazrednih kredita/ Procjena drugorazrednih kredita/ Svatko ima pravo na dom/ Guverner Greenspan računa na stambene nekretnine/ Globalni financijaši hoće svoj dio/ Loši zajmodavci istiskuju dobre/ Financijski inženjeri i njihove tvorevine/ Propast građevinara/ Regulatorna mijena/ Eksplozija, balon, slom i krah/ Kreditni škripac/ Plahi zakonodavci postaju hrabri/ Gospodarske posljedice/ Povratak u budućnost

O knjizi:
Dr. Zandi objašnjava nam kako spriječiti financijske krize nastale neočekivanim previranjima, poput hipotekarne implozije. Knjiga započinje kratkom ‘poviješću' krize- gdje je počela, kako se širila i koje su bile njene posljedice. Zatim autor rasvjetljava najdublje uzroke krize, poput psihologije kuće vlasništva te demistificira kompleksni financijski inženjering koji je omogućio iznajmljivačima da sakriju rastuće rizike i pokazuje kako su se investitori, na globalnoj razini, oglušili na potencijalne opasnosti, unatoč ključnim znacima upozorenja.
Mark Zandi glavni je ekonomist i suosnivač tvrtke Moody's Economy.com, Inc u kojoj vodi istraživačke i savjetodavne aktivnosti. Moody's Economy.com, kao neovisna podružnica korporacije Moody's, pruža usluge ekonomskih istraživanja i savjetovanja globalnim tvrtkama, vladama i drugim ustanovama. Zandi se bavi istraživanjima iz područja makroekonomije i financijske ekonomije, a u zadnje vrijeme bavio se procjenama gospodarskih učinaka različitih poreznih politika i politika državne potrošnje, uključivanjem ekonomskih informacija u analizu kreditnog rizika te procjenom prikladnih političkih odgovora na balone tržišta nekretnina i burza. Doktorirao je na Sveučilištu Pennsylvania gdje je surađivao s Gerardom Adamsom i nobelovcem Lawrenceom Kleinom, a ekonomiju je diplomirao na Školi Wharton na Sveučilištu Pennsylvania.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing