RSS
Newsletter
Prijavi se!
FINANCIJSKO RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA PODUZEĆA

FINANCIJSKO RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA PODUZEĆA

Autor-i: Marković, Ivan
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 201
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 220.50 kn
Internet cijena: 207.27 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: ozbiljan, čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Podrška lakoj primjeni: razrađeni postupnici, primjeri
  • Prvenstveni čitatelji: direktori, financijski stručnjaci, viši menadžeri
Iz sadržaja:
 
TEMELJNA OBILJEŽJA FINANCIJSKE KRIZE, RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA/ FINANCIJSKA OBILJEŽJA BILANCE, RAČUNA DOBITI I GUBITKA I RAČUNA NOVČANIH TIJEKOVA PODUZEĆA/ DIJAGNOSTICIRANJE FINANCIJSKE KRIZE POMOĆU FINANCIJSKIH POKAZATELJA I MODELA S PRIMJENOM NA PODUZEĆU VELEBIT/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA BILANCE/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA RAČUNA DOBITI I GUBITKA/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA RAČUNA NOVČANIH TIJEKOVA/ POSEBNI OBLICI RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA/ METODOLOGIJA IZRADE I SADRŽAJA PROGRAMA FINANCIJSKOG RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA
 
O knjizi:
U svom životnom vijeku poduzeća prolaze kroz faze uspona i padova, dobrog i lošeg poslovanja , prosperiteta i kriza. U vrijeme financijske krize  poduzeća u pravilu ostvaruju negativan financijski rezultat (gubitak), negativne stope rentabilnosti, prezadužena su i insolventna te ne mogu plaćati dospjele obveze, itd.  Zbog toga mnoga poduzeća  propadaju. Financijsku krizu uzrokuju brojni unutarnji i vanjski uzročnici. Unutarnje uzroke krize poduzeća mogu odgovarajućim mjerama eliminirati, dok vanjske ne mogu.
U najnovijoj knjizi prof. Marković  razmatra teoriju i praksu restrukturiranja i sanacije poduzeća. Upućuje na uzroke financijske krize poduzeća koja se reflektira kroz bilancu, račun dobitka i gubitka i račun novčanih tijekova, te se iznose metode njihova dijagnosticiranja.
Posebice su razrađene mjere i financijski učinci restrukturiranja i sanacija pomoću spajanja, pripajanja i podjele poduzeća, prodaja poduzeća, itd. koje se često primjenjuju u svijetu. Na kraju je dana metodologija izrade i sadržaj Programa restrukturiranja  i sanacije poduzeća.
 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing