RSS
Newsletter
Prijavi se!
HRVATSKI RAČUNOVODSTVENI SUSTAV VI. naklada

HRVATSKI RAČUNOVODSTVENI SUSTAV VI. naklada

Autor-i: Skupina autora
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 920
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 250.00 kn
Internet cijena: 235.00 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: studenti
  • Opseg bibliografije: nema
Iz sadržaja - poglavlja:
HRVATSKI STANDARDI FINANCIJSKOG IZVJEŠTAVANJA/ MEĐUNARODNI STANDARDI FINANCIJSKOG IZVJEŠTAVANJA/ Međunarodni računovodstveni standardi/ Međunarodni standardi financijskog izvještavanja/ Tumačenja bivšeg stalnog Odbora za tumačenja MRS-a (SIC)/ Tumačenja Odbora za tumačenja međunarodnih standarda financijskog izvještavanja (IFRIC)/ PROPISI

O knjizi:
S obzirom na to da su HSFI-i usklađeni sa zahtjevima MSFI-a, za očekivati je kako će vjerojatno doći i do izmjena zahtjeva u HSFl-ima, posebice u dijelu koji se odnosi na troškove posudbe i dr. Prateći propisi koji se odnose na računovodstvo, financijsko izvještavanje i reviziju sastavni su dio cjelokupnog praćenja tog dijela poslovanja i iz tog su razloga sastavni dio ove knjige.
Odbor za računovodstvene standarde u Londonu (IASB)jošje u prošloj godini donio standarde za mala i srednja društva (SMEs), EU ih nije prihvatila, pa je tako njihova buduća primjena kako u drugim zemljama, tako i u Republici Hrvatskoj upitna. Naime, mnogi smatraju kako SMEs standardi sadržavaju mnoge zahtjeve koji nisu primjenjivi za mala i srednja društva. Tako će devetogodišnji trud IASB možda na kraju jednostavno biti zaboravljen unatoč Činjenici što su mnogi s oduševljenjem prihvatili kvalitativnu klasifikaciju odnosno definiranje javne odgovornosti pri klasifikaciji malih i srednjih društava.
Ova je knjiga namijenjena svim računovođama, revizorima, poduzetnicima (trgovačkim društvima i obrtnicima dobitašima) i ostalim korisnicima financijskih izvještaja koji se u svom poslu svakodnevno susreću s računovodstvenim zahtjevima i propisima prilikom određivanja nastalih poslovnih događaja u knjigovodstvenim evidencijama kao i onima koji tek žele spoznati računovodstvenu problematiku.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing