RSS
Newsletter
Prijavi se!
ILUZIJA O BOGU

ILUZIJA O BOGU

Autor-i: Dawkins, Richard
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 368
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 170.00 kn
Internet cijena: 159.80 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: popularna
Iz sadržaja:

DUBOKO RELIGIOZAN NEVJERNIK/ HIPOTEZA O BOGU/ DOKAZIVANJA U PRILOG POSTOJANJU BOGA/ ZAŠTO GOTOVO SIGURNO NEMA BOGA/ KORIJENI RELIGIJE/ KORIJENI MORALNOSTI: ZAŠTO SMO DOBRI?/ ‘DOBRA' KNJIGA I PROMJENJIVI MORALNI ZEITGEIST/ ŠTO JE KRIVO U RELIGIJI? ČEMU TOLIKA ODBOJNOST?/ DJETINJSTVO, ZLOSTAVLJANJE I SPAS OD RELIGIJE/ PRIJEKO POTREBNA PRAZNINA

O knjizi:


Jedan od najpoznatijih svjetskih znanstvenika - a nakon ove knjige i najistaknutiji ateist - piše o iracionalnosti vjere u Boga i ozbiljnoj šteti koju su religije nanijele društvu. S neumoljivošću i razborom secira sve glavne dimenzije religije te logikom obrazlaže kako je postojanje vrhunskog bića tek vrhunska nevjerojatnost. Knjiga obiluje mnoštvom navoda, primjera, mišljenja brojnih ljudi u povijesti.

U ovoj se knjizi, tako se čini, pokušava obračunati ne samo sa vjerovanjima u Boga, nego i sa Bogom samim. Njegov je osnovni argument da 'hipoteza Boga' ne samo da je pogrešna, nego je i izrazito štetna, pa rezultira netolerancijom, ugnjetavanjem, iskorištavanjem djece, okrutnošću prema ženama i drugim socijalno nimalo prihvatljivim načinima ponašanja.
„Dawkins pogađa religijske vođe punom snagom kojom razum može vladati, razarajući njihove naknadne pokušaje dokazivanja postojanja Boga, njihove uobražene tvrdnje da je religija jedini temelj moralnosti te da su njihove svete knjige od riječi do riječi istina." (Philip Pullman, autor trilogije Njegove tamne tvari)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing