RSS
Newsletter
Prijavi se!
JAVNA VRIJEDNOST

JAVNA VRIJEDNOST

Podnaslov: Teorija i praksa

Autor-i: Benington, John & Moore, Mark H. (ur.)
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 316
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2013.
Kataloška cijena: 315.00 kn
Internet cijena: 296.10 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, malo, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, pojmovnik
  • Značaj na tržištu: međunarodno priznati autor, spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, profesori, top menadžeri, viši menadžeri, studenti, poduzetnici, politički dužnosnici, aktivisti udruga i organizacija
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja:

Predgovor i zahvale/ Napomene o autorima/ 1. Javna vrijednost u složenim i promjenljivim vremenima (John Benington i Mark H. Moore)/ 2. Od privatnog izbora prema javnoj vrijednosti? ((John Benington)/ 3. Privatno, javno i vrijednosti (Colin Crouch)/ 4. Stvaranje javne vrijednosti: teorija konvencije (Noel Whiteside)/ 5. Ozelenjivanje javne vrijednosti (Mark Swilling)/ 6. Javna vrijednost, konzultativna demokracija i uloga javnih menadžera (Louise Horner i Will Hutton)/ 7. Izbor i marketing u javnom menadžmentu (Robin Wensley i Mark H. Moore)/ 8. Javna vrijednost dobivena koprodukcijom od strane klijenata (John Alford)/ 9. Formulacija produkcije zdravlja u smislu stvaranja javne vrijednosti: Pouke iz Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije (Jonathan Q. Tritter) / 10. Javna vrijednost kroz inovaciju i poboljšanje (Jean Hartley)/ 11. Održavanje javne vrijednosti kroz mikrofinanciranje (Guy Stuart)/ 12. Redefiniranje javne vrijednosti u sustavu upravljanja izvedbom na Novom Zelandu: Upravljanje ishodima uz računanje ostvarenja (Richard Norman)/ 13. Djelotvorna ponuda i potražnja te mjerenje javne i društvene vrijednosti (Geoff Mulgan)/ 14. Učenje, socijalna nejednakost i rizik: prikladan teren za javnu vrijednost? (Bob Fryer)/ 15. Javna vrijednost u obrazovanju: studija slučaja (David Winkley)/ 16. Zaključci: pogled naprijed (John Benington i Mark H. Moore)/ Bilješke/ Literatura/ Kazalo/ Popis tablica i slika

 

O knjizi:

Otkako je Mark H. Moore objavio svoju utjecajnu i plodonosnu knjigu Stvaranje javne vrijednosti, javna je vrijednost postala ključni referentni okvir za tvorce javnih politika i javne menadžere diljem svijeta. Omogućila je članovima akademske zajednice te praktičarima da razumiju složena pitanja s kojima su suočene vlasti, građani i društvene zajednice, kao i uspješnije vođenje i upravljanje javnim i volonterskim službama i uslugama. Ipak, političko, ekonomsko i socijalno okruženje dramatično se mijenja, tako da su danas javni lideri i menadžeri pod pritiskom da pruže više toga uz manje sredstava, pa da se djelotvornije angažiraju kod građana te unutar civilnog društva.

Ovaj novi tekst pruža koncizno preoblikovanje pristupa i svrhe javne koristi u ovom promjenljivom kontekstu, koje je poduprto međunarodnim iskustvom. Tekst nastoji odgovoriti na kritiku izvornih teza i pokazuje kako ovaj pristup može pomoći javnim rukovoditeljima da proaktivno reagiraju na izazove fiskalne strogoće, kao i da pokrenu poboljšanja i inovaciju, u skladu s potrebama građana i društvenih zajednica.

Autori diljem svijeta ocjenjuju učinak javne vrijednosti u različitim zemljama, analizu iz Moorove izvorne knjige iznose izvan okvira SAD-a. Teorija je javne vrijednosti primijenjena u mnogim resorima – uključujući obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku – kao i u pitanjima kao što su participativna demokracija i javno vođenje.

John Benington je profesor emeritus za javnu politiku i menadžment Sveučilišta u Warwicku, gdje je tijekom 20 godina predvodio istraživanje, razvoj i nastavu Poslovne škole Warwick na polju javne politike i menadžmenta. John za sobom također ima i 20-godišnje iskustvo višeg rukovoditelja u javnom i neprofitnom sektoru. Bio je savjetnik vladama Velike Britanije, Južne Afrike, Sierra Leonea i Južnog Sudana.

Mark H. Moore je profesor neprofitnih organizacija na katedri Hauser u Školi za javnu upravu Kennedy i predsjedatelj fakultetskog vijeća Centra Hauser za neprofitne organizacije. Bio je osnivač i predsjedatelj Odbora Škole Kennedy za programe naobrazbe rukovoditelja, što je dužnost koju je obnašao čitavo desetljeće. Od 1979. do 2004. bio je profesor kaznenopravne politike i upravljanja na katedri Guggenheim u Školi Kennedy.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing