RSS
Newsletter
Prijavi se!
JAVNE FINANCIJE U HRVATSKOJ

JAVNE FINANCIJE U HRVATSKOJ

Autor-i: Ott, Katarina (urednica)
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 160
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 100.00 kn
Internet cijena: 94.00 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: tablice
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi
  • Prvenstveni čitatelji: studenti, politički dužnosnici
Iz sadržaja:

Predgovor (Katarina Ott)/Porezni sustav/ Porez na dohodak (Marina Kesner-Škreb)/ Porez na dobit (Marina Kesner-Škreb) /Porezni izdaci u sustavu oporezivanja dohotka i dobiti (Vjekoslav Bratić) / Oporezivanje potrošnje, nasljedstva i darova (Danijela Kuliš)/ Porez na dodanu vrijednost / Porez na potrošnju/ Posebni porezi/ Porez na promet nekretnina / Porez na nasljedstva i darove/ Fiskalna decentralizacija (Anto Bajo)/ Javni dug (Sandra Švaljek)/ Sustavi socijalnog osiguranja i skrbi (Predrag Bejaković)/ Mirovinski sustav/ Zdravstveni sustav/ Zaposlenost i nezaposlenost /Siromaštvo i program izdataka za siromašne/ Prilozi/ Informacije o javnim financijama u Hrvatskoj (Martina Fabris)/ Porezi u Hrvatskoj (Danijela Kuliš)/ Pojmovnik (Marina Kesner-Škreb)/ Kratice/ Literatura

O knjizi:

Kolika je gornja granična stopa poreza na dohodak? Je li obveznik poreza na dobit fizička ili pravna osoba? Koje su stope PDV-a? Zašto se uvode trošarine? Koja su izuzeća od plaćanja poreza na promet nekretnina? Koliko iznosi hrvatski javni dug? Tko može uvoditi prirez poreza na dohodak? Što izaziva krizu mirovinskog sustava? Koliko se u Hrvatskoj izdvaja za zdravstvo? Što je loše u financiranju hrvatskog sustava za zapošljavanje?

U knjizi se nalaze odgovori na ova i brojna druga pitanja. Knjiga je komplementarna knjizi H. S. Rosena Javne financije, također u izdanju Instituta za javne financije, koja obrađuje teoriju javnih financija i praksu SAD-a.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing