RSS
Newsletter
Prijavi se!
KOGNITIVNI PRISTUP DONOŠENJU POSLOVNIH ODLUKA

KOGNITIVNI PRISTUP DONOŠENJU POSLOVNIH ODLUKA

Podnaslov: Teorija i praksa radikalnog odlučivanja

Autor-i: Hruška, Domagoj
Tematsko područje: Rukovođenje
Broj stranica: 168
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: malo
  • Prvenstveni čitatelji: studenti, stručnjaci koji se bave problemskim prostorom strateškog odlučivanja
  • Opseg bibliografije: opsežan

CIJENA 150,00 KN> 89,00 KN   TRAJNO NISKA CIJENA  

Sadržaj:
 
KOGNICIJA I POSLOVNO ODLUČIVANJE/ KOGNITIVNA PARADIGMA POSLOVNOG ODLUČIVANJA/ KOGNITIVNE STRUKTURE I PROCESI/ KONTRUSTIVISTIČKA PRIRODA INTERPRETACIJA/ ORGANIZACIJSKA KOGNICIJA/ TAKSONOMIJA ODLUKA U KOGNITIVNOJ PARADIGMI/ PROCES RADIKALNOG ODLUČIVANJA/ PROVEDBA RADIKALNIH ODLUKA/ TEORIJA DONOŠENJA RADIKALNIH POSLOVNIH ODLUKA
 
Izvadak iz recenzije:

Knjiga Domagoja Hruške daje mogućnost razumijevanja donositelja teških poslovnih odluka. To nije uobičajena 'knjiga-kuharica', puna imperativa oblika: „Radi tako, inače...".
Knjiga skreće pozornost s glavnog tijeka harvardske škole kreiranja strategije organizacije. Uz malo pretjerivanja, mogao bih reći da se temelji na heretičnom pristupu stratešku poslovnom odlučivanju. Prihvaćanje temeljnih ideja Karla Weicka je rijetko u poslovnim istraživanjima. Važno je prihvaćanje spoznaje „Kada postavljamo problem ili, drugim riječima, kada tražimo smisao u problemskoj situaciji, postavljamo granice naše pozornosti i usklađujemo ju na način koji nam omogućuje da kažemo što je pogrešno i u kojemu smjeru situacija treba biti promijenjena."  Zadubiti se u višestruko značenje i različito interpretiranje znakova (uključujući i podatke) i kritizirati „Inzistiranje na točnosti percepcije kao bazi za pronalazak smisla", pokazuje hrabrost autora.
prof. dr. sc. Zoltan Baračkai

Knjiga Kognitivni pristup donošenju poslovnih odluka bit će korisna svakomu budućem istraživaču problemskog prostora strateškoga poslovnog odlučivanja.
Domagoj Hruška jasno vidi jedan od gorućih problema strateškoga poslovnog razmišljanja: „Zadatak donositelja odluke nije traganje za jednom točnom slikom koja korespondira s postojećom stvarnošću. Problem je u tome da se teren neprestano mijenja, a zadatak donositelja odluke je iznaći područje stabilnosti u stalnom toku promjena što će mu omogućiti da donese odluku."
Bilo bi korisno da mladi, a i neki stariji mislioci u Hrvatskoj, dobro razmisle o tim pravcima i da budu podjednako „radikalni" kao autor ove knjige.
prof. dr. sc. Darko Tipurić

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing