RSS
Newsletter
Prijavi se!
KOMPARATIVNE JAVNE POLITIKE

KOMPARATIVNE JAVNE POLITIKE

Podnaslov: Primjeri poslijeratne preobrazbe

Autor-i: Castlesa, Francisa G.
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 356
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 289.00 kn
Internet cijena: 271.66 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: tablice
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi, poslovice
  • Podrška lakoj primjeni: razrađeni postupnici
  • Prvenstveni čitatelji: studenti
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:

SMISAO POSLIJERATNIH JAVNIH POLITIKA/ EKONOMIJa I DRUŠTVO/ INSTITUCIJE I IDEOLOGIJA/ UZROCI DRŽAVNOG INTERVENCIONIZMA/ DRŽAVA BLAGOSTANJA/ DRŽAVA I TRŽIŠTE RADA/ JAVNE POLITIKE I OSOBNA SFERA/ OBRASCI POSLIJERATNIH JAVNIH POLITIKA

O knjizi:

Komparativne javne politike napisane su iz uvjerenja da je objašnjenje poslijeratnih obrazaca razvoja javnih politika tema od općeg interesa, te autor zbog toga iznosi svoje tumačenje na jasan i razumljiv način. Prikazan je razvoj 12 područja javnih politika u 21 zemlji svijeta, u razdoblju od 30 godina. Pristup istraživanja komparativan je i interdisciplinaran, uz uporabu različitih statističkih metoda i tehnika.
Strukturu knjige čini osam poglavlja, čiji su naslovi: Smisao poslijeratnih javnih politika, Ekonomija i društvo, Institucije i ideologija, Uzroci državnog intervencionizma, Država blagostanja, Država i tržište rada, Javne politike i osobna sfera, te Obrasci poslijeratnih javnih politika.
Castles razmatra smjerove kretanja u razvoju javnih politika, a pritom i razvoj kapitalističkih demokracija u cjelokupnom razdoblju od kraja Drugog svjetskog rata, sa zasebnim razmatranjem utjecaja politikâ na ekonomiju i društvo, institucijâ i ideologijâ koje su bile podlogom stvaranja pojedinih politika, te uzroka rasta javnog sektora i vladine potrošnje. Nakon toga, okreće se temeljnim značajkama države blagostanja i politika putem kojih države usmjeruju tržišta rada, a na kraju razmatra utjecaj svih tih politika na blagostanje pojedinca i socijalni kontekst njegova života.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing