RSS
Newsletter
Prijavi se!
LEKSIKON MARKETINGA

LEKSIKON MARKETINGA

Autor-i: Previšić, Jozo i suradnici
Tematsko područje: Marketing
Broj stranica: 917
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 600.00 kn
Internet cijena: 564.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, jedinstvena knjiga na tržištu
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, marketinški stručnjaci, viši menadžeri, studenti, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: nema

O knjizi:
 

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je Leksikon marketinga, jedinstven  i značajan projekt za marketinšku struku nastao kao produkt grupe autora predvođenom urednikom prof.dr.sc. Jozom Previšićem, profesorom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.  Leksikon je namijenjen svima čiji je profesionalni interes usmjeren na marketinške i poslovne aktivnosti, bez obzira na to je li riječ o proizvodnji, uslugama, konzaltingu ili upravljanju poslovanjem poduzeća.
Knjiga je rezultat zajedničkih napora 96 autora. Kriterij za uključivanje autora bilo je bavljenje određenim područjem marketinga ili srodnim disciplinama. Poštovano je načelo da svaki pojam ima inicijale autora.
U leksikonu je obrađeno 3.313 pojmova na 917 stranica. Osim užeg područja marketinga, uključeni su i važni pojmovi iz drugih disciplina koje danas imaju neprijepornu važnost za razvoj i uspješnu primjenu strategija marketinga (trgovine, trgovačkog prava, informacijske tehnologije, turizma, računovodstva i ekonomike). U prilog je uvršten englesko-hrvatski rječnik svih pojmova koji su u leksikonu obrađeni s hrvatskim nazivom.
 
Prof.dr.sc. Jozo Previšić:
„Postoji nekoliko razloga zbog kojih sam odlučio pokrenuti ovaj veliki i zahtjevan projekt. To je ponajprije nedostatak ovakvih priručnika za poduzetnike, menadžere, marketinške specijaliste i studente. Drugi su razlog potrebe osoba koje obavljaju marketinške poslove u poduzećima. Mnogi od njih nemaju marketinško, a često ni ekonomsko obrazovanje. Iako iznimno cijenim iskustvo iz prakse, smatram da bez teorijske podloge nikakva praksa ne može biti dugoročno učinkovita u bilo kojem području, pa ni u marketingu. Treći su razlog menadžeri u hrvatskim poduzećima čije je poznavanje marketinga, nažalost, nedovoljno. Naime, da bi postigao poslovni uspjeh na tržištu, menadžer mora dobro poznavati znanstvene i stručne aspekte marketinga. Ako ih ne poznaje, ne može marketing ni primjenjivati, niti uključivati njegove elemente u svoje promišljanje, planiranje i odlučivanje. I, konačno, četvrti su razlog političari, novinari i javne osobe koje se u svojim javnim istupima u medijima često na neodgovarajući način, u neadekvatnom kontekstu ili s pogrešnim značenjem koriste marketinškim terminima. Namjera mi je pomoći svima njima tako da na jednom mjestu pronađu tumačenja osnovnih obilježja, metoda i tehnika marketinga."

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing