RSS
Newsletter
Prijavi se!
LORDOVI FINANCIJA

LORDOVI FINANCIJA

Podnaslov: Bankari koji su slomili svijet

Autor-i: Ahamed, Liaquat
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 384
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2012.
Kataloška cijena: 334.95 kn
Internet cijena: 314.85 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv
  • Slikovni materijal: dijagrami
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: svjetski hit
  • Prvenstveni čitatelji: specijalisti u financijskom i bankarskom sektoru, top menadžeri
  • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja: 

NEOČEKIVANA OLUJA/ Uvod/ Čudan i usamljen čovjek/ Mladi čarobnjak/ Par sigurnih ruku/ Financijski inspektor/ Generali novca/ POSLIJE POTOPA/ Suluda očekivanja/ Ujak Shylock/ Barbarski trag/ / SJETVA NOVOG VJETRA/ Most između kaosa i nade/ Dawesovo otvaranje/ Zlatni ministar/ La Bataille/ Prvi naleti oluje/ Mali gutljaj viskija/ ŽETVA OLUJNOG VJETRA/ U srcu uragana/ Odstranjivanje truleži/ Problemi s magnetnim upaljačem/ Otkočeni top na vrhu svijeta/ Zlatne spone/ POSLJEDICE/ Pijani zlatni standard/ Karavane prolaze/ Epilog 

O knjizi: 

LORDOVI FINANCIJA je uzbudljiva knjiga koja govori o međuzavisnosti financija, politike, znanosti, svjetskih kriza i kaosa različitih vrsta, povoda i posljedica. Tim procesima, uz političare, upravljali su financijski eksperti, ponajviše bankari centralnih banaka i vodećih poslovnih banaka na način da su štitili interese vlastitih zemalja. U kakofoniji različitih interesa, uz korištenje dopustivih i nedopustivih metoda, često su se stvarali globalni košmari, regionalne krize i slomovi, uključujući i globalni kolaps svjetske ekonomije od 1929. do 1933. godine.
Svijet tog vremena bio je istodobno kozmopolitski, ali i skučen, u njemu su bili ukorijenjeni nacionalni i rasni stereotipi koji su ostavili duboke frustracije u životu tadašnje, ali i budućih generacija. Neimaština je harala, opća društvena drama je bila izuzetno bolna, a snage koje su mogle utjecati na bitne tokove, bile su zaokupljene partikularnim interesima i zauzele su položaj nezavisnog promatrača.
Financial Times i Goldman Sachs proglasili su djelo Lordovi financija (Lords of Finance) knjigom godine, a autor knjige Liaquat Ahamed dobitnik je Pulitzerove nagrade.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing