RSS
Newsletter
Prijavi se!
MEDIJI I MLADI

MEDIJI I MLADI

Podnaslov: Prevencija ovisnosti o medijskoj manipulaciji

Autor-i: Tolić, Mirela; Miliša, Zlatko; Vertovšek, Nenad
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 208
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 120.00 kn
Internet cijena: 112.80 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: znanstvena
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, fotografije c/b, malo
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: prva knjiga u nas, jedinstvena knjiga na tržištu
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:
MEDIJI KAO MANIPULATORI/ Mladi (ipak pitaju tko vlada medijima/ Kako fikcija nadvlada realnost/ Samo loša vijest je dobra vijest/ Medijsko nasilje u obliku reality showa/ Kako manipuliraju Big Brother i Trenutak istine/ Mladi i manipulacije - jesu li svjesni/ Reklame i manipulacija/ Tko su muhe u podmetnutom ljepilu (...)/ ULOGA SIMBOLA U ANALIZAMA MEDIJSKE MANIPULACIJE/ Ulloga simbola u medijskoj pedagogiji/Primjeri i analize simbola u shvaćanju medijske manipulacije/ ODREĐENJE MEDIJSKE PEDAGOGIJE S KOMUNIKACIJSKOG ASPEKTA/ Pozicioniranje medijske pedagogije/ Medijska pedagogija kroz interpretaciju smislenog sistema/ Komunikacija i komunikacijski medij kao osnovne značajke medijske pedagogije/ Pet područja - dimenzija medijske kompetencije/ MORALNI RELATIVIZAM I MEDIJSKA SOCIJALIZACIJA U RAZVOJU INTERKULTURALNE KOMUNIKACIJE/ Moralni relativizam i medijska socijalizacija/ Medijska aktualizacija oslobađanja od rada i nasilje/ Polazišta medijske socijalizacije i analiza medijske manipulacije/ Medijska socijalizacija, interkulturalna komunikacija i kulturni identitet/ KAKO DO STJECANJA MEDIJSKIH KOMPETENCIJA/ Analiza i razvoj kompetencija/ Kontroverze medijske kompetencije/ Razlikovno značenje medijskog odgoja i medijske pismenosti/ (...)/ ULOGA MEDIJA U KREIRANJU SLOBODNOG VREMENA/ Ambivalentna uloga medija/ Pregled istraživanja slobodnog vremena mladih u Zadru/ DANI BEZ EKRANA         
 

O knjizi:
Knjiga o utjecaju javnih medija na mlade generacije i o tome kako smanjiti izloženost mladih uglavnom nepedagoškim porukama koje im stiže s komercijaliziranim medijima. To je na argumentima utemeljeno znanstveno djelo, no pisano publicističkim stilom, pa je važno svima, od roditelja do studenata novinarstva, medija ili masovnog komuniciranja.
Ova knjiga popunjava prazninu u znanstvenim analizama odnosa mladih i medija. Do sada objavljena djela domaćih znanstvenika tom su problemu pristupali uglavnom parcijalno. Autorska trojka dala je opširni znanstveno-teorijski okvir u kojem se mogu uočiti zakonitosti djelovanja medija, mogućih manipulacija i zloporaba djece. Posebno je značajno određenje medijske pedagogije, medijskih kompetencija te uloge medija u kreiranju slobodnog vremena mladih. Ovo je vrijedno djelo koje će naići na snažne reakcije u javnosti, jer je tema vrlo značajna i izaziva brojne kontraverze.
Dinamičan rast i sve brže umnožavanje informacija, procesi informatizacije i novi mediji koji su svima dostupni, predstavljaju danas složene izazove s kojima se moramo suočiti, posebice u području odgoja i obrazovanja. Knjiga Mediji i mladi namijenjena je nastavnicima i učiteljima, roditeljima i mladima. Ima ambicioznu zadaću da osvijetli neke bitne segmente odnosa između medija i mladih, poklanjajući pri tome posebnu pozornost sve većim mogućnostima manipulacije potrebama mladih. Valja odmah spomenuti da tu nije riječ o nekom apstraktnom, diskurzivnom razmatranju tog odnosa, već o jednom konzistentnom nizu kvalitetno eleboriranih osnovnih problema medijske pedagogije. Prije bismo mogli reći da je pred nama jedan kvalitetan problemski tekst koji svojim pristupom i stilom prezentira i solidno argumentira iznesena stajališta i medijsko-pedagoške ideje.
Knjiga se odlikuje jasnim i prepoznatljivim autorskim stilom koji počiva na provjerenim i točnim činjenicama te na originalnoj i zanimljivoj znanstvenoj analizi. Autori su ukazali na vrijednosti analize medija te takvom interpretacijom pružili novi, suvremen pogled na ulogu medija u odgoju mladih.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing