RSS
Newsletter
Prijavi se!
MEĐUNARODNA EKONOMIJA, Teorija i ekonomska politika

MEĐUNARODNA EKONOMIJA, Teorija i ekonomska politika

Podnaslov: 7. izdanje

Autor-i: P.Krugman, Paul; Obstfeld, Maurice
Tematsko područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Broj stranica: 680
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 556.50 kn
Internet cijena: 523.11 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: tablice, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, studenti

Iz sadržaja:

SADRŽAJ/ PREDGOVOR/ UVOD/ TEORIJA MEĐUNARODNE TRGOVINE/ Svjetska trgovina: pregled/ Proizvodnost rada i komparativna prednost: rikardijanski model/ Resursi, komparativna prednost i raspodjela dohotka/ Standardni model trgovine/ Ekonomije obujma, nesavršena konkurencija i međunarodna trgovina/ Međunarodna kretanja faktora proizvodnje/ VANJSKOTRGOVINSKA POLITIKA/ Instrumenti trgovinske politike/ Politička ekonomija trgovinske politike/ Trgovinska politika zemalja u razvoju/ Nesuglasice oko trgovinske politike/ TEČAJEVI I MAKROEKONOMIJA OTVORENOG GOSPODARSTVA/ Računovodstvo nacionalnog dohotka i platna bilanca/ Tečajevi i devizno tržište : Imovinski pristup/ Novac, kmatne stope i tečajevi/ Razine cijene i tečaj u dugom roku/ Proizvodnja i tečaj u kratkom roku/ Fiksni tečajevi i devizne intervencije/ MEĐUNARODNA EKONOMSKA POLITIKA/ Međunarodni monetarni sustav, 1870. - 1973. / Makroekonomska politika i koordinacija u uvjetima fluktuirajućeg tečaja/ Optimalna valutna područja i europsko iskustvo/ Globalno tržište kapitala: Rezultati i problemi ekonomske politike/ Zemlje u razvoju: rast, kriza i reforma/ MATEMATIČKI DODACI/ ZAHVALE/ KAZALO

O knjizi:

„ Ovo je vodeći dodiplomski udžbenik iz međunarodne ekonomije. On nudi sveobuhvatno i razumljivo izlaganje glavnih tema iz međunarodne ekonomije od strane dvojice vrhunskih znanstvenika u tome području" .    

Gerald Willmann, Kielsko sveučilište

Svjetski poznati ekonomisti Paul R. Krugman i Maurice Obstfeld napisali su jasan, elegantan tekst koji je svaki put uspješnica i SAD - u i diljem svijeta.  Struktura mu je intuitivna i lako se može pratiti: svaka polovica knjige započinje s nekoliko temeljnih teorijskih poglavlja, a zatim se, u poglavljima koja slijede, te teorije primjenjuju na glavna pitanja ekonomske politike današnjega svjetskog gospodarstva.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing