RSS
Newsletter
Prijavi se!
MEĐUNARODNI MENADŽMENT

MEĐUNARODNI MENADŽMENT

Autor-i: Buble, Marin
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 417
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: udžbenik
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: razrađeni postupnici, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, viši menadžeri, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan
  • Dodatni razlozi za kupnju: 229,00 KN > 150,00 KN   TRAJNO NISKA CIJENA
Iz sadržaja:
UVOD U MEĐUNARODNI MENADŽMENT/ Temeljno određivanje međunarodnog menadžmenta/ Okolina međunarodnog menadžmenta/ PLANIRANJE/ Planiranje u međunarodnom menadžmentu/ Strateška analiza u međunarodnom menadžmentu/ Postavljanje organizacijskog usmjerenja/ Formuliranje strategije/ Donošenje planova/ ORGANIZIRANJE/ Osnove organiziranja/ Tipovi organizacijskih struktura međunarodnih poduzeća/ KADROVIRANJE (UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA)/ Regrutiranje ljudskih resursa/ Selekcija i repatrijacija ljudskih resursa/ Kompenzacije/ Poduka i razvoj ljudskih resursa/ Radni odnosi i industrijska demokracija/ VOĐENJE/ Vodstvo/ Motivacija/ Komuniciranje/ Radne grupe/ KONTROLORANJE/ Osnove kontroliranja/ Proces kontroliranja/ Razine kontrole/ Mjerila performansi/ Metode i tehnike kontrole

O knjizi:
Knjiga je namijenjena studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao udžbenik za predmet Menadžment na III. godini studija.
Sastoji se od 4 dijela i 17 poglavlja. Logički je strukturirana i postupno uvodi čitatelja u sve bitne aspekte suvremenog menadžmenta. Središnje mjesto u knjizi ima prvo poglavlje, koje nosi naziv "Menadžerske vještine", jer doista, suvremeni menadžer mora odlično poznavati sve menadžerske vještine. Njegova uspješnost u vještinama menadžmenta osposobljava ga za najizazovnije poslove i za rješavanje najsloženijih problema. Da bi menadžer bio uspješan u vještinama menadžmenta, on mora poznavati sustave, pristupe, tehnike i sredstva menadžmenta, što se obrađuje u drugom dijelu knjige. Treći dio knjige odnosi se na posebna područja menadžmenta, pa je izučavanje međukulturalnoga i međunarodnog menadžmenta te menadžmenta u globalnom okruženju potrebno i našim studentima koji se zapošljavaju i u globalnim organizacijama. Posljednje poglavlje "Izazovi menadžmenta u 21. st." obrađuje teme poslovne i menadžerske etike i društvene odgovornosti kompanija, upravljanje znanjem i različitostima te ulogu žena u menadžmentu.
Knjiga je svojim sadržajem, širinom obuhvata tema, načinom obradbe materije, jasnoćom iznošenja vlastitih stajališta autora te logičnim promišljanjem svih tema izuzetno vrijedno djelo koje nadmašuje svoju namjenu. Autorski tim podario je svojim studentima, menadžerima u svim organizacijama i na svim razinama menadžmenta te svim zainteresiranim čitateljima izuzetno vrijednu knjigu, za koju se može tvrditi da je najvrjednije djelo te vrste u nas.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing