RSS
Newsletter
Prijavi se!
MEĐUNARODNI MENADŽMENT

MEĐUNARODNI MENADŽMENT

Autor-i: Rahimić, Zijada; Podrug, Najla
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 665
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2013.
Kataloška cijena: 299.00 kn
Internet cijena: 281.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: uobičajen, čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, puno, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva, pojmovnik
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: direktori, viši menadžeri, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja: 

1. dio: KONTEKST MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA/ GLOBALIZACIJA I MEĐUNARODNI MENADŽMENT/ PROCES INTERNACIONALIZACIJE I MEĐUNARODNO PODUZEĆE/ OKOLINA MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA/ VAŽNOST NACIONALNE KULTURE U MEĐUNARODNOM MENADŽMENTU/ 2. dio: FUNKCIJE MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA/ MEĐUNARODNI STRATEŠKI MENADŽMENT/ MEĐUNARODNI MENADŽMENT LJUDSKIH POTENCIJALA/ IZAZOVI ORGANIZIRANJA I KONTROLE U MEĐUNARODNOMU MENADŽMENTU/ VODSTVO I ETIČKI IZAZOVI MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA/ Popis tablica, slika i okvira/ Literatura/ Kazalo pojmova i imena 

O knjizi: 

Knjiga Međunarodni menadžment nastala je kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja multinacionalnih korporacija, ali i kao rezultat rada u području međukulturološkog menadžmenta. S obzirom na konstantni rast intenziteta ekonomskih, političkih i socijalnih interakcija među zemljama, korporacijama i pojedincima, glavni motiv za pisanje ove knjige bio je nedostatak literature na našem jeziku koja obrađuje, analizira i ističe izazove i mogućnosti za poslovanje i menadžment u međunarodnom kontekstu.

U suvremenim globalizacijskim uvjetima poslovanja svjedoci smo dominirajuće uloge multinacionalnih korporacija, a upravo su one predmet analize discipline međunarodnog menadžmenta i ove knjige. Realnost upravljanja poslovnim operacijama korporacije u više od jedne zemlje je sve češće suočavanje s neuspjehom i teškoćama koje su rezultat nerazumijevanja kulturološke pozadine, a ne nužno tržišnih uvjeta. Različit kulturološki kontekst zahtijeva različito menadžersko ponašanje. Strategije, strukture i aktivnosti adekvatne za jedan kulturološki kontekst, u drugom mogu polučiti značajno drugačije efekte ili čak potpuno podbaciti. Stoga se u knjizi naglašava važnost lokalnog prilagođavanja odnosno nacionalne diferencijacije, ali i otkrivaju mogućnosti za globalnu integraciju.

Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima preddiplomskog i diplomskog studija ekonomskih fakulteta, ali i menadžerima, konzultantima i svima drugima koje zanima područje međunarodnog menadžmenta. Strukturirana je u osam poglavlja koja su raspoređena u dvije cjeline: Kontekst međunarodnog menadžmenta i Funkcije međunarodnog menadžmenta. Knjiga također sadrži četiri integrativna slučaja s pitanjima za diskusiju.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing