RSS
Newsletter
Prijavi se!
MENADŽERSKI UGOVORI 3. izdanje

MENADŽERSKI UGOVORI 3. izdanje

Podnaslov: Modeli, savjeti i praksa

Autor-i: Čolaković, Esad
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 526
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 724.50 kn
Internet cijena: 681.03 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti, primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri

Iz sadržaja:
DEFINICIJE KLJUČNIH OTVORENIH PITANJA - EKSPOZICIJA PROBLEMA (POSLOVNI, PRAVNI I POREZNI ASPEKTI MU)/ KAKO UREDITI RADNO-PRAVNI STATUS UPRAVE?/ ŠTO JE MINIMALNI SADRŽAJNI OPSEG DOBRO UTANAČENOG UGOVORA?/ UPUTE ZA PREGOVARANJE O ZAKLJUČIVANJU MENADŽERSKOG UGOVORA/ MATERIJALNA ODGOVORNOST, OVLAŠTENJA I OBVEZE UPRAVE (KODEKS PROFESIONALNE ETIKE POSLOVODSTVA)/ OSNOVNA PLAĆA, OSIGURANJA, KOMPENZACIJE I NAGRAĐIVANJE (BONUSI) MENADŽERA/ MODEL MENADŽERSKOG UGOVORA HUM-CROMA S KOMENTAROM/ PRILOZI: 19 MODELA UGOVORA ZA UPRAVE D.D., D.O.O., I PODUZEĆA U JAVNOM SEKTORU, POSLOVNIK O RADU UPRAVE I SUDSKA PRAKSA/ PREGLED OSNOVNIH PLAĆA ČLANOVA UPRAVE U RH U RAZDOBLJU 2001.-2008. G.

 

O knjizi:

«Knjiga je izuzetno dobrodošla u ovom trenutku, prije svega zbog njezinog istraživačkog dijela, podataka o plaćama menadžera, ostalim prihodima menadžera, te elementima koji su ovdje relevantni, što demistificira i pruža potrebne informacije o nečem što je kod nas još uvijek koliko-toliko tabu tema, priznali mi to ili ne.»

Akademik Jakša Barbić, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu u mirovini

 

«Kvalitetu knjige nalazim upravo u tome što ona ukazuje na nužnost ravnoteže u pravima i obvezama za nositelje poduzetničkog rizika, dakle one koji ulažu kapital, i menadžera, kao nositelja profesionalnog rizika u upravljanju. Ocjenjujem da je autor dobro postupio kada je osim teoretskih razmatranja upozorio čitatelja, kroz različite oblike ugovora koji egzistiraju u poslovnoj praksi, kako na pravnu tako i na ekonomsku složenost odnosa između menadžera i njegovog poslodavca.

Riječ je o materiji koja je za hrvatske prilike potpuno nova i predstavlja jedan pionirski pothvat.»

Ivica Crnić, odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda RH

 

«Knjiga je dobrodošao priručnik koji na određen način demistificira bit menadžerskog ugovora, a istodobno daje i niz korisnih savjeta o njihovoj pripremi i provedbi. To je garancija da će ova knjiga ne samo naći put do svih onih korisnika kojima je namijenjena, već da će imati i praktičnu primjenu u poslovanju gospodarskih subjekata i njihovih poslovodstava.»

dr. Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK- Komore Zagreb

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing