RSS
Newsletter
Prijavi se!
MISLITI BRZO I SPORO

MISLITI BRZO I SPORO

Autor-i: Kahneman, Daniel
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 538
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2013.
Kataloška cijena: 199.00 kn
Internet cijena: 187.06 kn
Rasprodano

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, fotografije c/b, malo
  • Podrška zanimljivosti: kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: opsežan
I sadržaja:

Uvod/Dva sustava/ Heuristika i predrasude/ Prekomjerno samopouzdanje/ Donošenje odluka/ Dva ja/ Zaključci/ Dodatak a: Mišljenje pod pritiskom neizvjesnosti: heuristia i predrasude/ Dodatak B: Izbori, vrijednosti i okviri/ Bilješke / Zahvale

Iz knjige: 


Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, Daniel Kahneman u svom je inovativnom radu na području psihologije proučavao racionalan model prosuđivanja i donošenja odluka. Jedan je od najznačajnijih mislioca današnjice čije su ideje i dostignuće utjecale na mnoga područja ljudskog djelovanja – korporativno poslovanje, medicinu i politiko. Sve do ove knjige, nije na jednom mjestu sažeo svoja istraživanja i promišljanja.

U dugo očekivanoj knjizi misliti, brzo i sporo Kahneman nas vodi na putovanje koje će nam otkriti temelje funkcioniranja našega uma i objasniti način funkcioniranja dvaju sustava koji pokreću naše mišljenje i način na koji donosimo odluke. Sustav 1 je brz, intuitivan i emotivan dok je Sustav 2 sporiji, savjetodavniji, racionalniji, logičniji.

Kahneman razotkriva neobične sposobnosti brzog razmišljanja – ali i zablude i predrasude – te upozorava na velik utjecaj koji intuitivni dojmovi imaju na naše misli i izbore. Uloga optimizma pri otvaranju novoga posla, značaj dobrog predviđanja mogućih rizika kod kuće i na poslu, poteškoće u predviđanju što će nas usrećiti u budućnosti, iluzija stručnoga mišljenja – sve to moguće je razumjeti samo ako znamo kako dva sustava funkcioniraju zajedno prilikom oblikovanja naših procjena i donošenja odluka.

Uvlačeći čitatelja u živahan razgovor o načinu na koji razmišljamo, Kahneman otkriva gdje možemo, a gdje ne možemo vjerovati našoj intuiciji i kako se služiti dobrobitima sporog mišljenja. Nudeći nam praktične uvide u načine donošenja odluka u poslovnom okruženju i osobnom životu te nas upućujući kako možemo koristiti raznolike tehnike da bismo se obranili od mentalnih obrazaca koji nas dovode u nezgodne situacije.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing