RSS
Newsletter
Prijavi se!
MOĆ UVJERAVANJA, govornik-govor-publika, II. izdanje

MOĆ UVJERAVANJA, govornik-govor-publika, II. izdanje

Podnaslov: Priručnik za javno nastupanje i poslovno prezetniranje

Autor-i: Španjol Marković, Mirela
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 266
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2016.
Kataloška cijena: 99.00 kn
Internet cijena: 93.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Slikovni materijal: lagane ilustracije
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi, kratke priče, anegdote
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti, pitanja za vježbu
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, studenti, poduzetnici
  • Dodatni razlozi za kupnju:


Iz sadržaja:

ZAŠTO RETORIKA DANAS/ Retorika - vještina i umjetnost uvjeravanja/ Definicija retorike/ Može li se govorništvo naučiti?/ Još šest razloga za učenje govorništva/ Retorika i TV (elektronički mediji)/ Retorika i PR/ Retorika i marketing/ Retorika i prodaja/ Retorika i etika - mogućnosti zlouporabe/ PRIRUČNIK GOVORNIŠTVA/ Trema - naučen, a ne urođen strah/ Kako tremu pretvoriti iz neprijatelja u saveznika/ Suzbijte znakove treme/ Tehnika dubokog disanja/ Za govornika je presudan prvi dojam/ Samospoznaja ili kako me vide drugi/ Kako govornik postiže vjerodostojnost/ Kongruencija, usklađenost sadržaja i govora tijela/ Dosljednost - naknadno ponašanje u skladu s izrečenim/ Osobine (pogled na svijet, obrazovanje, obitelj) Originalnost i neponovljivost «ljudske marke»/Govor - sredstvo uvjeravanja/ Uporaba riječi, rječnik i stil/ Glas i dikcija/ Vježbe za glas/ Govor tijela/ Što postižemo učenjem neverbalne komunikaije?/ Mimika (pokreti glave, lica, oči, usne)/ Kodeks poslovnog odijevanja/ Bilješke i pomagala pri prezentacijama/ Priprema govora kao pečenje kolača/ Amerika i Europa - razlike u govornoj izvedbi/ Govorna shema, struktura ili redosljed izlaganja/ UVOD - stvaranje dojma i privlačenje pozornosti/ GLAVNI DIO- umijeće argumentranja/ ZAVRŠETAK: Peroratio, crescendo, klimaks/ Publika, slušači, auditorij/ Logika u govoru/ 10 zapovijedi govorničkih/ Jezične ili izgovorne pogreške/ Efekti u govorništvu/ Najčešće pogreške u prezentacijama/ Citati na temu govorenja i govorništva/ VJEŠTINA VOĐENJA DIJALOGA/ Diskusija - zajednička obrada teme/ Debata - bitka riječima/ Aktivno slušanje kao preduvjet dijaloga/ Kako poboljšati tehniku aktivnog slušanja/ Konstruktivno, destruktivno i manipulativno/ Ispravne protutaktike/ Citati o menadžmentu/

O knjizi:

Govorništvo je najučinkovitiji alat komunikacije koji se, srećom, može steći i trajno usavršavati. O tome kako, govori ova knjiga. Spretnošću predavača praktičara autorica čitatelje vješto vodi željenome cilju. Od temeljnih pravila, kao što su pomna priprema, analiza auditorija, do mnogih jednostavnih i pristupačnih tehnika nadahnutih primjerima iz svakodnevnoga korporativnog, političkog i javnog života. Koristan priručnik za sve razine menadžmenta, osobito iz sektora prodaje, marketinga i odnosa s javnošću.

Mato Zadro, predsjednik Uprave Dukata

Tijekom stoljeća, civilizacijski napredak, inovacije i tehnološka dostignuća omogućavali su nam da razvijamo načine komuniciranja.
Međutim, jedno je od antike do danas ostalo isto - umijeće lijepog, svrhovitog i uvjerljivog govora. Zato je ova knjiga ne samo preporučeno već i obvezatno štivo svakom komunikatoru s vizijom.

Dubravka Jusić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija Vipneta i Mobilkom Austria grupe i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću

 

Kažu da je nastup pred publikom sudbina gora od smrti, ali kažu i da je to najbrži način do izgradnje samopouzdanja. Moje je iskustvo pokazalo da svladavanje retoričkih vještina može imati najveći utjecaj na naš poslovni i privatni život. Sigurna sam da ćete i vi, već nakon nekoliko poglavlja knjige, uvijek rado tražiti priliku da govorite i prezentirate.

Kristina Horbec, vlasnica mystery shopping agencije Heraklea, Croma mladi menadžer godine 2007.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing