RSS
Newsletter
Prijavi se!
NAJBOLJA KNJIGA O TRŽIŠTU

NAJBOLJA KNJIGA O TRŽIŠTU

Podnaslov: Kako se ponašati i uspjeti na tržištu

Autor-i: Butler, Eamonn
Tematsko područje: Poslovanje
Broj stranica: 150
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2013.
Kataloška cijena: 99.90 kn
Internet cijena: 93.91 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv
  • Slikovni materijal: dijagrami, malo
  • Podrška zanimljivosti: citati
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri, obrada poslovnih slučajeva, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, svjetski hit
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, direktori, rukovoditelji prodaje, viši menadžeri, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja:

1. Čudesan svijet tržišta/ Izlet na tržište/ Bez riječi, ali na obostranu korist/ Tržišta su posvuda/ Nitko nije savršen/ Vrijeme, mjesto i povjerenje/ … / 2. Kako se bogatimo uz usavršavanje i razmjenu/ Tržišta nisu od jučer/ Novac „izdužuje“ svijet/ Razmjena je u čovjekovoj prirodi/ Zašto toliko razmjenjujemo/ Suradnja kroz… neslaganje/ … / 3. Sustav cijena kao sustav tržišnih instant-poruka/ Cijena je uputa, kao što je i činjenica/ Kupci, prodavači i tržišne cijene/ X označava točku savršene ravnoteže (savršenu konkurenciju)/ A sada loše vijesti…/ Savršena informacija ne postoji/ … / 4. Ubiti glasnika/ Zen i umjetnost održavanja cijene/ Distorzija cjenovnog mehanizma/ Kontrole plaća i cijena/ Kontrole rade zbrku na tržištu/ Iskrivljavanje cijena subvencijama/ … / 5. Pokretačka snaga konkurencije/ Neka ostane u obitelji/ Zadovoljstvo zbog dobrovoljne razmjene/ Konkurencija ubrzava koristi/ Konkurencija u kvaliteti/ Zašto cijene nisu nepromjenjive/ … / 6. Pravila tržišta/ Poštenje uistinu jest najbolja strategija/ Razmjena se zasniva na povjerenju/ Brendovi govore o povjerenju/ Trajnost, pouzdanost i reklama/ Mi vjerujemo u Boga – drugi plaćaju gotovinom/ … / 7. Promašaji tržišta (i promašaji vlade)/ Varke, procvati, padovi i krize/ Tržišta se bore s psihologijom ljudi/ Vrijeme i brzina/ Informacijska asimetrija/ Promašaji politike/ … / 8. Tržišna etika/ Upošljavanje sebičnih interesa/ Sebični interesi i pohlepa/ Sklad protiv politike/ Nepravda i nejednakost/Nedopuštena trgovina i izrabljivanje/ … / 9. Kako razviti tržište/ Ekonomski uspjeh se ostvaruje/ Trijumf tržišta?/ Država u torbici/ Recept za zdravo tržište/ Razvoj internetskog tržišta/ …  

 

O knjizi:

Ova knjiga promijenit će vaš pogled na svijet u kojem živite i pomoći vam da se uspješno nosite sa svim tržišnim izazovima s kojima se susrećete dok upravljate svojom tvrtkom.

Kako možemo iskoristiti svoje resurse te uz usavršavanje i razmjenu postati zemlja s visokim BDP-om? Kako najsiromašnije zemlje mogu postati zemlje s bogatim i uspješnim gospodarstvom? Zašto svjetske vlade, kako bi "poboljšale" i "uredile" tržišta, uvode mjere koje ometaju slobodnu trgovinu i privatno vlasništvo?
Što je to "slobodno tržište" i zašto je ono najučinkovitiji i najmoralniji ekonomski sustav?
Kako nam cijene pomažu da otkrijemo što na tržištu nedostaje i usmjerimo se na ona tržišta na kojima će naš rad biti najbolje nagrađen?

Odgovore na ova i mnoštvo drugih pitanja naći ćete u „Najboljoj knjizi o tržištu“ dr. Eamonna Butlera, uglednog britanskog ekonomista, ravnatelja i suosnivača Instituta Adam Smith.

Primjerima iz svakodnevnog života autor nam objašnjava kako tržišta koja već postoje, kao i ona koja još nisu stvorena ali su nam potrebna, mogu svijet učiniti bogatijim i boljim mjestom za život i rad.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing