RSS
Newsletter
Prijavi se!
OD DOBROG DO IZVRSNOG

OD DOBROG DO IZVRSNOG

Podnaslov: Zašto su jedne tvrtke uspješne...a druge nisu

Autor-i: Collins, Jim
Tematsko područje: Menadžment
Broj stranica: 322
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 231.00 kn
Internet cijena: 217.14 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: dijagrami
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi, poslovice, kratke priče, anegdote
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, izvršni rukovoditelji, studenti, poduzetnici
Iz sadržaja:

Kvaliteta je neprijatelj izvrsnosti/ Vodstvo pete razine/ Najprije tko...zatim što/ Suočite se s okrutnim činjenicama/ Ježev pristup/ Kultura discipline/ Tehnološki ubrzivači/ Zamašnjak i sudbinska zamka/ Od dobrih do izvrsnih do stvorenih da traju/ Riječ autora/ EPILOG: Česta pitanja/ Dodatak

O knjizi:

Može li dobra tvrtka postati izvrsnom, a ako može, na koji način? Ili je "biti samo dobra" za tvrtku neizlječiva bolest?
Ponukan ovim pitanjem, Jim Collins i njegova istraživačka skupina pet su godina provodili istraživanje koje je potvrdilo kako se tvrtke uistinu mogu pomaknuti od kvalitete do izvrsnosti a u ovoj su knjizi razotkrili unutarnje silnice razvitka od kvalitete do izvrsnosti.
«Ukratko, odredili smo tvrtke koje su od dobrih skočile do izvrsnih rezultata i održale ih najmanje petnaest godina. Te smo tvrtke usporedili s pažljivo odabranom kontrolnom skupinom tvrtki koje nisu uspjele učiniti taj skok, ili ako jesu, nisu ga održale. Zatim smo tvrtke koje su od dobrih postale izvrsne (transformirane izvrsne tvrke) usporedili s usporednim tvrtkama kako bismo odredili bitne i odredujuće čimbenike njihova uspjeha. Tvrtke koje su od dobrih postale izvrsne, izabrane da ih prikažemo u ovoj knjizi, postigle su odlične rezultate - prosječno su ostvarivale 6,9% veću kumulativnu dobit od prosjeka na tržištu u petnaest godina od svoje transformacije.
Da ne bude zabune, ova se knjiga neće baviti primjerima tvrtki koju smo proučavali. Knjiga pokušava odgovoriti na pitanje: Može li dobra tvrtka postati izvrsnom i ako je odgovor potvrdan, kako to uspijeva? Također pokušavamo naći odgovore na vječna, univerzalna pitanja na koje bi svaka organizacija mogla primijeniti.
Ovom knjigom želimo prenijeti znanje koje smo stekli. Ostatak uvodnog odlomka govori o našem putovanju, iznosi istraživačke metode i najavljuje najvažnija otkrića. U Drugom odlomku bavit ćemo se otkrićima, počevši s najprovokativnijim dijelom čitavog istraživanja - pet razina vodstva.
Naše petogodišnje istraživanje dalo je mnoge odgovore, među kojima je dosta iznenađujućih i suprotnih općeprihvaćenim idejama. No najvažniji je zaključak: vjerujemo da gotovo sve organizacije mogu bitno poboljšati svoj rast i učinkovitost, a možda čak mogu postati izvrsne, primijene li idejni okvir koji smo otkrili» (Jim Collins).

"Temeljena na pažljivu istraživanju i dobro napisana, ova knjiga opovrgava većinu današnjih ideja poslovnog upravljanja - od kulta direktora nadčovjeka preko kulta informatičke tehnologije pa do manije preuzimanja i spajanja. Zahvaljujući njoj, osrednjost se neće pretvoriti u sposobnost. No sposobnost će se pretvoriti u izvrsnost".
Peter Drucker

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing