RSS
Newsletter
Prijavi se!
ODNOSI S JAVNOŠĆU

ODNOSI S JAVNOŠĆU

Podnaslov: Teorija i praksa

Autor-i: Tomić, Zoran
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 553
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2008.
Kataloška cijena: 340.00 kn
Internet cijena: 319.60 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti, primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, direktori PR-a, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja:
PROFESIJA ODNOSI S JAVNOŠĆU/ TEORIJE I MODELI ODNOSA S JAVNOŠĆU/ PROCES UPRAVLJANJA U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU/ PRAKSA ODNOSA S JAVNOŠĆU/ POLITIČKI ODNOSI S JAVNOŠĆU/ TEHNIKE U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU/ PRAVO I ETIKA/ GLOBALNI TRENDOVI I ODNOSI S JAVNOŠĆU

O knjizi:
Ova je knjiga prvo znanstveno djelo iz područja odnosa s javnošću u jugoistočnoj Europi i kao takva bit će namijenjena kako fakultetima i visokim školama tako i PR uredima u cijeloj regiji.
Naime, u 35 poglavlja autor je obradio profesiju odnosa s javnošću, teorije i modele odnosa s javnošću, proces upravljanja, praksu odnosa s javnošću, političke odnose s javnošću, tehnike, pravo i etiku kao i globalne trendove. U njima dr. Tomić piše o pojmu, razvoju, funkcijama, nepravilnim tumačenjima, javnostima, procesu upravljanja, odnosima s javnošću u neprofitnim organizacijama, korporacijama, agencijama, turizmu, sportu, medijima i dr.
Knjiga je također obogaćena kriznim komuniciranjem, osobnim, međunarodnim i političkim odnosima s javnošću itd. Spin doctori, teroristički odnosi s javnošću, odnosi s javnošću u političkim strankama, izvršnoj, zakonodavnoj i sudbenoj vlasti, odnosi s javnošću u vojsci i policiji, također su sadržaj Tomićeve knjige.
Uvažavajući iznijete stavove vrijedno je dodati da knjiga dr.sc. Zorana Tomića sadrži i niz originalnih poglavlja i pojmova. Naime jedno od poglavlja ove knjige su „Osobni odnosi s javnošću" koje rijetko susrećemo u recentnoj svjetskoj PR literaturi. Zatim se dr. Tomić bavi „Terorističkim odnosima s javnošću", detaljno analizira aktivnost „Spin doctora", uvodi pojam „PR gatekeeper", piše o odnosima s javnošću u policiji, sudstvu, itd. Vrijedno je spomenuti i poglavlje „Glasnogovorništvo" koje je također originalno.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing