RSS
Newsletter
Prijavi se!
ODNOSI S JAVNOŠĆU, Teorija i praksa, II. dopunjeno i izmijenjeno izdanje

ODNOSI S JAVNOŠĆU, Teorija i praksa, II. dopunjeno i izmijenjeno izdanje

Autor-i: Tomić, Zoran
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 1367
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2016.
Kataloška cijena: 499.00 kn
Internet cijena: 469.06 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju, stručan
  • Slikovni materijal: tablice, puno, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti, primjeri
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: ekonomski stručnjaci, direktori PR-a, profesori, studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan


Iz sadržaja:

Predgovor/ Uvod  / I. PROFESIJA ODNOSI S JAVNOŠĆU / Pojam odnosi s javnošću  / Rad u profesiji odnosi s javnošću  / Povijest odnosa s javnošću / Definiranje odnosa s javnošću / Funkcije odnosa s javnošću / Mjesto odnosa s javnošću u organizacijama i tvrtkama/korporacijama  / Odnosi s javnošću i srodne discipline / Javnost, javno mišljenje i persuazija / Javni poslovi i lobiranje / II. TEORIJE I MODELI ODNOSA S JAVNOŠĆU / Teorije odnosa s javnošću /11. Modeli odnosa s javnošću / III. UPRAVLJANJE U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU / Upravljanje i planiranje u odnosima s javnošću / IV. PRAKSA ODNOSA S JAVNOŠĆU/ Područja primjene odnosa s javnošću /  Korporativno komuniciranje/korporativni odnosi s javnošću/ Financijski odnosi s javnošću/odnosi s investitorima / Odnosi s javnošću u neprofitnim/nevladinim organizacijama / Odnosi s javnošću u kulturnim i umjetničkim institucijama  /Odnosi s javnošću u vjerskim organizacijama  / Odnosi s javnošću u sindikalnim i volonterskim organizacijama / Odnosi s javnošću u obrazovnim institucijama  / Odnosi s javnošću u zdravstvu  / Odnosi s javnošću u turizmu i industriji putovanja / Ekologija i odnosi s javnošću / Međunarodni odnosi s javnošću / Odnosi s javnošću u sportu / Agencije, poslovne udruge i profesionalna društva  / Odnosi s javnošću slavnih osoba/celebrity odnosi s javnošću  / Osobni odnosi s javnošću  / V. ODNOSI S MEDIJIMA I GLASNOGOVORNIŠTVO  / Mediji i odnosi s medijima  / Online odnosi s javnošću  /  Glasnogovorništvo / Manipuliranje medijima (spin doctor) i medijska manipulacija / VI. INTERNI ODNOSI S JAVNOŠĆU /  Interni odnosi s javnošću / VII. KRIZE I KRIZNI ODNOSI S JAVNOŠĆU / Upravljanje kriznim odnosima s javnošću / VIII. POLITIČKI ODNOSI S JAVNOŠĆU /  Definiranje i aktivnosti političkih odnosa s javnošću  / Odnosi s javnošću i političke stranke / Odnosi s javnošću i izvršna vlast / Predsjednički odnosi s javnošću / Odnosi s javnošću u (pred)izbornim kampanjama /  Odnosi s javnošću i javna diplomacija  / Odnosi s javnošću i zakonodavna vlast / Odnosi s javnošću i sudbena vlast / Odnosi s javnošću u vojsci  / Odnosi s javnošću u policiji /  Teroristički odnosi s javnošću / IX. PRAVO, ETIKA, LJUDSKA PRAVA / Pravna pitanja odnosa s javnošću / Etika i profesionalizam u odnosima s javnošću  / Ljudska prava i slobode  / X. TEHNIKE I ALATI U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU / Pisane tehnike  / Govorne tehnike /Vizualne tehnike / Event tehnike / Nove tehnologije / XI. GLOBALNI TRENDOVI I ODNOSI S JAVNOŠĆU / Globalizacija i budući trendovi u odnosima s javnošću / XII. RJEČNIK ODNOSA S JAVNOŠĆU /LITERATURA/ KAZALO IMENA/ KAZALO POJMOVA/ POPIS TABLICA, SLIKA, SHEMA, GRAFIKONA I STUDIJA SLUČAJA

O knjizi:

Prvo izdanje, tiskano 2008. godine, u cijelosti je rasprodano. Koliko je važno ovo znanstveno djelo govori činjenica da je knjiga-udžbenik uvrštena u obveznu literaturu na 12 javnih Sveučilišta od Skoplja do Maribora i nabrojnim drugim visokim školama. Ugledni Poslovni tjednik proglasio ju je "Biblijom odnosa s javnošću". Knjiga je dobila brojne pohvale, priznanja i neizostavan je udžbenik i kompendij ne samo na sveučilištima i visokim školama nego i u radu praktičara odnosa s javnošću. Prvo izdanje sadržavalo je 560 stranica organiziranih kroz VIII poglavlja i obuhvatilo je sve ključne aspekte profesije Odnosa s javnošću.

Rukopis drugoga izdanja sadržava 1.950 kartica teksta s više od 700 znanstvenih i stručnih izvora. Recenzenti se već sada slažu da će to biti najznačajnije djelo s područja odnosa s javnošću u Jugoistočnoj Europi. Knjiga je organizirana u XII poglavlja i 54 radne cjeline.

Rijetki se autori upuštaju u izazov pisanja udžbenika, jer to – pored iznimno dobrog poznavanja teorije i prakse određene discipline – iziskuje i temeljito poznavanje globalnih trendova u svijetu znanosti i obrazovanju, poznavanje potreba tržišta, atraktivan stil pisanja, pedagoški pristup u prezentiranju činjenica ali i iskustvo u radu sa studentima.

Iako su odnosi s javnošću relativno mlada profesija, pa ni na europskoj razini nema baš previše kvalitetnih udžbenika, koje bismo rado preporučili studentima i praktičarima, prof. dr. sc. Zoran Tomić uspio je objediniti sve kvalitete koje krase dobrog autora, te nam podariti prvi cjeloviti udžbenik iz odnosa s javnošću na našim prostorima još 2008., a u rukama držite njegovo prošireno, izmijenjeno i dopunjeno izdanje. Riječ je o čovjeku čije je ime nezaobilazno u ispisivanju povijesti odnosa s javnošću u jugoistočnoj Europi te predvodniku znanstvenog proučavanja i podučavanja ove discipline. Kao bivši novinar, glasnogovornik i menadžer za odnose s javnošću godinama je uspješno razvijao tržište odnosa s javnošću u Bosni i Hercegovini, a kao jedan od prvih znanstvenika na ovom području te sveučilišni profesor kreirao je prve ozbiljne kolegije iz odnosa s javnošću u Hrvatskoj i BiH te donosio zapadna iskustva i trendove u domaću komunikacijsku znanost ali i struku odnosa s javnošću (koja još prerasta u ozbiljnu profesiju na našim prostorima). Zahvaljujući tom praktičnom iskustvu i bogatom teorijskom znanju, ali i praćenju suvremenih profesionalnih kretanja u svijetu te odjeka čitateljske publike na prvo izdanje knjige, profesor Tomić nam je podario uistinu cjelovit, praktičan i sadržajan udžbenik za vrijeme u kojem živimo, ali i generacije koje dolaze. Zahvaljujući ovakvim izdanjima, odnosi s javnošću postaju relevantnija disciplina, a svi koji se njima bave, žele ih bolje upoznati ili požele ući u taj svijet, dobivaju uistinu izvrstan alat i priručnik.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing