RSS
Newsletter
Prijavi se!
OSNOVE OSIGURANJA, NAČELA I PRAKSE

OSNOVE OSIGURANJA, NAČELA I PRAKSE

Autor-i: Klasnić, Ksenija; Adrijanić, Ivo
Tematsko područje: Osiguranje
Broj stranica: 478
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, fotografije c/b
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi, poslovice
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti, razrađeni postupnici
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, studenti
  • Opseg bibliografije: nema

CIJENA: 290,00 Kn  TRAJNO SNIŽENJE 120,00 Kn 

 

Iz sadržaja:

PREDGOVOR/ I. UVOD U OSIGURANJE/ Pojam osiguranja i njegove značajke/ Rizik u osiguranju/ Definicije osnovnih pojmova u osiguranju/ Gospodarski aspekti osiguranja/ II. ORGANIZACIJA OSIGURANJA U REPUBLICI HRVATSKOJ/Oblici organiziranja osiguravatelja prema Zakonu o osiguranju/ Ostali oblici organiziranja osiguranja/ III. PRAVNI OKVIR OSIGURATELJNOG POSLOVANJA/ Ugovor o osiguranju/ Isprave o osiguranju/ Uvjeti osiguranja/ IV. VRSTE OSIGURANJA/Podjela osiguranja/ Neživotna osiguranja/ Osiguranje života/ TEHNIKA IZRADE I OBRADE POLICE OSIGURANJA/ Ocjena rizika i izračun visine premije/ Sklapanje ugovora o osiguranju/ Procedura obrade polica u društvu za osiguranje/ VI. TEHNIKA LIKVIDACIJE ŠTETA U OSIGURANJU/ Prijava štetnog događaja/ Rješavanje štete/ Isplata nadoknade za štetu/ VII. ZAŠTITA POTROŠAČA/ VIII. REOSIGURANJE/ Pojam reosiguranja i njegova uloga/ Ugovor o reosiguranju/ Vrste reosiguranja/ Tehnika provedbe reosiguranja/ PRILOZI/ LITERATURA/ ABECEDNO KAZALO POJMOVA/O AUTORIMA

O knjizi:

Odlična knjiga za sve one koji koji trebaju nešto osigurati (osiguranici), onima koji će to osiguranje provesti (osiguravatelji), onima koji će osigurane rizike (posebice ako se radi o rizicima koji mogu prouzročiti katastrofalne štete) ponovno osigurati (reosiguravatelji), ali i onima koji će se baviti prodajom osiguranja na tržištu (zastupnici i posrednici u osiguranju). Na primjerima iz prakse obrađeni su novi hrvatski zakoni koji se odnose na područje osiguranja. Idealno za buduće zastupnike i posrednike u osiguranju.

Autori su napisali knjigu tako da je obuhvala temeljna praktična znanja, tehnike i vještine potrebne za uspješan operativan rad u osiguravajućim društvima, na poslovima zastupanja i posredovanja u osiguranju, na poslovima ugovaranja osiguranja i dr. U knjizi su posebno obrađeni oni rizici za koje se u gospodarskoj praksi koriste posebni načini i instrumenti osiguranja i samoosiguranja.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing