RSS
Newsletter
Prijavi se!
PAD UMJESTO USPONA

PAD UMJESTO USPONA

Autor-i: Udovičić, Božo
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 941
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2006.
Kataloška cijena: 185.00 kn
Internet cijena: 173.90 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: zanimljiv
  • Podrška zanimljivosti: citati
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: srednji

NA UPIT

Iz sadržaja:

POLITIČKA DOGAĐANJA I PROMJENE U PERIODU 1996-2005. GODINE/ GOSPODARSTVO I ŽIVOT GRAĐANA/ NEDOSLJEDNA HRVATSKA POLITIKA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI/ HRVATI I MEĐUNARODNI SUD ZA ZLOČINE U HAAGU/ RAD TAJNIH SLUŽBI U HRVATSKOJ/ INTELEKTUALCI U DRUŠTVENO - POLITIČKIM PROMJENAMA/ KATOLIČKA CRKVA U HRVATA/ PAPA IVAN PAVAO II - VELIKI PRIJATELJ HRVATSKE/ HRVATSKA I EUROPA/ PAD UMJESTO USPONA

O knjizi:

U Statistima u demokraciji opisane su prilike u Hrvatskoj i oko Hrvatske do 1996. godine, u izrazito dramatičnom razdoblju sloma i raspada Jugoslavije, Domovinskog rata, borbe protiv mnogo jačeg agresora, ustroja novog državnog uređenja, nove politike i novih društvenih odnosa.
Po završetku domovinskog rata i sastanka u Daytonu očekivao se red, rad i odgovornost prema Domovini, a posebno prema stradalnicima i žrtvama rata. Umjesto toga nastupilo je vrijeme u kojem nema nikakvih mjerila vrijednosti, vrijeme u kojem caruje amoral, mito i korupcija, kriminal, vrijeme u kojem je potpuno izostala vladavina prava. Posljedica je to mentalnog sklopa iz vremena u kojem smo živjeli, u kojem nije bilo privatnog vlasništva, nije njegovan kult rada i njegove vrijednosti, kao ni odgoj koji bi to mijenjao.
Nakon promjene društveno-političkog sistema nastupilo je vrijeme preokreta od kolektivizma prema individualizmu, od totalitarizma prema liberalizmu i od autoritarizma prema demokraciji. Čini mi se da smo u tim promjenama napustili ono pozitivno iz bivšeg političkog sistema, a prihvatili sve negativno iz kapitalizma. Do punog izražaja došao je egoizam, a s njim i nezajažljiva pohlepa za profitom bez rada, tako da smo ta dva pojma prihvatili s negativne u mjesto s pozitivne strane. 
Pregled dramatičnih društveno-povijesnih zbivanja posljednjih petnaest godina u Hrvatskoj, sačinjen od izbora članaka i intervjua iz tiska, citata javnih nastupa i govora na domaćoj i međunarodnoj političkoj pozornici te brojnih dokumenata. Osim kritike društvenih pojava, autor izlaže i perspektive rješenja gospodarske kao i opće krize društvenih vrijednosti i uporišta, očitujući svoju humanističku orijentaciju.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing