RSS
Newsletter
Prijavi se!
PAMETNO ODREĐIVANJE CIJENA

PAMETNO ODREĐIVANJE CIJENA

Podnaslov: Kako Google, Priceline i vodeće svjetske kompanije koriste inovacije u određivanju cijena kako bi ostvarile profitabilnost

Autor-i: Raju, Jagmohan; Zhang, Z. John
Tematsko područje: Prodaja
Broj stranica: 220
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2012.
Kataloška cijena: 210.00 kn
Internet cijena: 197.40 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: zanimljiv, uobičajen
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, malo
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti, primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva, uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: direktori, rukovoditelji prodaje, top menadžeri, izvršni rukovoditelji, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja: 

O autorima/ Uvod: Otisci prstiju nevidljive ruke/ 1. poglavlje: Određivanje cijena po principu „Plati koliko želiš”/ 2. poglavlje: Zašto su najbolje stvari u životu besplatne/ 3. poglavlje: Umijeće ratovanja cijenama/ 4. poglavlje: Razmišljati u malim razmjerima/ 5. poglavlje: Automatsko snižavanje cijena/ 6. poglavlje: Sam odredi cijenu/ 7. poglavlje: Pretplati se i štedi: određivanje cijena za ostvarivanje marketinške profitabilnosti/ 8. poglavlje: Snobovska premija/ 9. poglavlje: „Plati ako djeluje“/ 10. poglavlje: Zaključak/ Indeks 

O knjizi:

U Pametnom određivanju cijena, profesori poslovne škole Wharton i priznati stručnjaci za područje određivanja cijena, J. Raju i Z. J. Zhang koriste primjere iz područja vrhunskih i niskih tehnologija, potrošačkih i industrijskih tržišta, tržišta SAD-a i inozemnih tržišta kako bi ispričali priče o inovativnim  trategijama određivanja cijena koje mogu pomoći tvrtkama da stvore i ostvare kako novu vrijednost tako i nove potrošače.
Pametno određivanje cijena upoznaje rukovoditelje marketinških i proizvodnih odjela, povezujući sa korporativnim strategijama, sa mnogim inovativnim pristupima određivanja cijena, kao i sa istraživanjima i načelima korištenim u stvaranju tih pristupa. Ispunjena sa ilustrativnim primjerima iz poslovnog svijeta, čitatelji će otkriti u kojim restoranima klijenti sami određuju cijene... naučiti kako su Google i ostale tvrtke iz industrije vrhunskih tehnologija koristili određivanje cijena da preoblikuju cijelu industriju… i razumjeti kako direktori u Kini uspješno započinju i vode ratove cijenama kako bi pokorili nova tržišta.
 

O knjizi su rekli: 

„Ako Vas je ikad zanimalo kako se određuju cijene, pronaći ćete odgovor u Pametnom određivanju cijena. Ova knjiga najopsežnije obrađuje ovu temu u okvirima današnje nove ekonomije. Zapažanja iz knjige su neprocjenjiva.”
DAVID J. REIBSTEIN, predaje marketing na poslovnoj školi Wharton, Sveučilište u Pennsylvaniji, u klasi profesora Williama S. Woodsidea i koautor je knjige Marketing Metrics
 

„Globalna konkurencija i nove tehnologije povećale su važnost odluka o određivanju cijena više nego ikad prije. U ovoj pametnoj i izvrsnoj knjizi, Jagmohan Raju i John Zhang upakirali su mnogo godina iskustva i stručnosti kako bi pomogli menadžerima da se snađu u kompleksnom poslovnom okruženju s kojim se svakodnevno suočavaju.”
SUNIL GUPTA, predstojnik Katedre za marketing, klasa profesora Edwarda W. Cartera na poslovnoj školi Harvard

„Pametno određivanje cijena nudi jedinstveni pogled na to kako inovacije u određivanju cijena mogu povećati obujam poslovanja i transformirati tržišta. Sinteza najboljih praksi određivanja cijena iz različitih kompanija diljem svijeta i zapažanja prilikom istraživanja nadasve su poučni. Ova je sjajna knjiga neophodna za svakoga zainteresiranog za istraživanje važnosti određivanja cijena.”
KAMEL JEDIDI, predaje poslovanje, klasa profesora Johna A. Howarda na Sveučilištu Columbia

„ Neophodna literatura svih menadžera koji moraju donijeti profitabilne odluke o cijenama u rastućem međunarodnom tržišnom okruženju. Raju i Zhang predstavljaju vrlo inovativna rješenja za najzahtjevnije probleme u modernom određivanju cijena ‡ znanstveno utemeljeno, fokusirano na menadžment i zabavno štivo.”
DR. HARLEY KROHMER, predsjednik Instituta za marketing i menadžment Sveučilišta Bern

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing