RSS
Newsletter
Prijavi se!
POLITIČKI MARKETING

POLITIČKI MARKETING

Podnaslov: Načela i primjena

Autor-i: Tomić, Zoran
Tematsko područje: Marketing
Broj stranica: 750
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2014.
Kataloška cijena: 300.00 kn
Internet cijena: 282.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, malo, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: marketinški stručnjaci, politički dužnosnici, aktivisti udruga i organizacija
  • Opseg bibliografije: opsežan

Iz sadržaja:

Predgovor/ Uvod/ Uvod u politički marketing/ Politička komunikacija/ Interni (unutarnji) marketing / Upravljanje izbornim kampanjama/ Strategija u političkom marketingu/ Mediji u izbornoj kampanji/ Lokalne izborne kampanje/ Predsjedničke izborne kampanje/ Izborno zakonodavstvo/ Tehnike komuniciranja u političkom marketingu

Iz knjige:

Knjiga je podijeljena u XI. poglavlja na 750 stranica. Dr. Tomić u uvodu definira ključne pojmove političkog marketinga i političke komunikacije koju je šire obradio u svojoj knjizi «Osnove političkog komuniciranja». Nakon pojašnjena značenja internog (unutarnjeg) marketinga, središnji dio knjige je poglavlje «Upravljanje izbornim kampanjama».

Dr. Tomić daje teorijski okvir ali i praktične modele organiziranja, oblikovanja i provedbe moderne izborne kampanje. Treba istaknuti teme poput: planiranje i organizacija izborne kampanje, ciljevi, segmentiranje izbornog tijela, komuniciranje u kampanji,  odnosi s medijima, upravljanje imidžom, upravljanje događajima, negativna kampanja, reklamna i promotivna sredstva i dr.

Posebno je važno istaknuti poglavlje «Strategija u političkom marketingu», te poglavlje «Mediji». Prof. Tomić opisuje i lokalne, kao i predsjedničke kampanje. Za razliku od brojnih drugih knjiga ovog sadržaja dr. Tomić opisuje specifičnosti odnosa s javnošću u političkom marketingu, kao i tehnike komuniciranja.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing