RSS
Newsletter
Prijavi se!
POLITIKA OKOLIŠA

POLITIKA OKOLIŠA

Autor-i: Bešker, Marko
Tematsko područje: Društveno odgovorno poslovanje & održivi razvoj
Broj stranica: 227
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2006.
Kataloška cijena: 189.00 kn
Internet cijena: 177.66 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja:

EKOLOGIJA, OKOLIŠ, POLITIKA OKOLIŠA / SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM / POLITIKA OKOLIŠA U POSTINDUSTRIJSKIM ZEMLJAMA / POLITIKA OKOLIŠA U EUROPSKOJ UNIJI / POLITIKA OKOLIŠA U RUSKOJ FEDERACIJI / POLITIKA OKOLIŠA SIROMAŠNIH ZEMALJA / POLITIKA OKOLIŠA U HRVATSKOJ / MEĐUNARODNO PRAVO OKOLIŠA / NORME I SMJERNICE KAO OSNOVA UPRAVLJANJA / PRAVO OKOLIŠA U HRVATSKOJ / POLITIKA OKOLIŠA I AUDIT STANJA OKOLIŠA /

O knjizi:

Što je danas osnovna misija suvremene politike okoliša? Odgovor je jednostavan, ali provođenje je veoma složeno. Misija suvremene politike okoliša je sprečavanje svega onoga što će ljudskim činjenjem ili ne činjenjem pogoršavati budućnost sadašnjih i novih generacija u korištenju prirode radi preživljavanja u njoj. Ljudska pohlepa će još dugo pronalaziti uporišta u drugim politikama kako bi se opravdala sva loša činjenja prema majci prirodi pa makar nam je budućnost neizvjesna. Reprodukcija rizika ugrožavanja ljudskog roda neometano raste.
U knjizi je sistematski prikazan razvoj misli o upravljanju okolišem na razini organizacije UN, te po grupama zemalja. Poseban dio knjige posvećen je sustavima upravljanja okolišem u RH gdje se detaljno obrađuju institucije, pravo i politika okoliša. Dana su rješenja procesnog pristupa upravljanja okoliše, te poruke što bi trebalo činiti na planu ostvarenja principa održivog razvoja.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing