RSS
Newsletter
Prijavi se!
POSLOVNA PISMA, 3. izdanje

POSLOVNA PISMA, 3. izdanje

Autor-i: Ožanić, Marijan
Tematsko područje: Komunikacija
Broj stranica: 300
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi

CIJENA: 212,00 kn 

Iz sadržaja:

ŠTO SU POSLOVNA PISMA/ VANJSKI OBLIK PISMA/ OBLIKOVANJE SADRŽAJA/ PRIMJERI I ANALIZA PISAMA/ TIPSKA POSLOVNA PISMA/ POSLOVNA PISMA POMOĆU RAČUNALA/ I NA KRAJU...

O knjizi:

Poslovna pisma posebna su kategorija pisama, različita od osobnih, prijateljskih, obiteljskih ili ljubavnih. Od njih se razlikuju oblikom, stilom i namjenom te pravilima pisanja koja treba poštovati. Možemo reći da su poslovna pisma poslovni dokumenti kojima se prenosi određena poslovna poruka, koji predstavljaju poduzeće, stvaraju i razvijaju poslovne odnose te odnose s javnošću. Osim toga, to su dokumenti koji sadržavaju i ugovorne obveze. Sve navedeno ističe važnost izgleda, stila i sadržaja poslovnih pisama, koja su često prvi korak u uspostavljanju poslovnih odnosa.
Poslovna su pisma dio kulture organizacije, poslovnog protokola i slike koju organizacija želi ostaviti u javnosti. Dobro, kratko, efektno i učinkovito poslovno pismo nije jednostavno napisati. Zato je korisno naučiti određena pravila i načine koji će nam olakšati posao. Treba naučiti vještinu pisanja, od pisanja adrese, oslovljavanja osoba kojima pismo upućujemo do završetka pisma. I, najvažnije, kako napisati razumljiv tekst koji prenosi željenu poruku i ostvaruje željeni rezultat. Više pozornosti valja pridati kreiranju sadržaja poslovne poruke negoli formalnim pravilima, koja su, uostalom, u suvremenome poslovnom dopisivanju manje kruta. O svemu tome moći ćete pročitati na stranicama ove knjige s mnogo primjera, uputa i ilustracija.
Knjiga je namijenjena svima koji uz pomoć pisama komuniciraju s poslovnim partnerima.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing