RSS
Newsletter
Prijavi se!
POZITIVNA DISCIPLINA U RAZREDU

POZITIVNA DISCIPLINA U RAZREDU

Podnaslov: Priručnik za preživljavanje u razredu

Autor-i: Miljković, Dubravka; Rijavec, Majda
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 236
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 130.00 kn
Internet cijena: 122.20 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: priručnik
  • Stil pisanja: zanimljiv
  • Slikovni materijal: tablice
  • Podrška zanimljivosti: citati, kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti, primjeri
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: profesori, svi koji se bave obrazovanjem, studenti
  • Opseg bibliografije: srednji
Iz sadržaja:
I. KAKO PRISTUPITI RAZREDU/ Što očekujete?/ Učitelj ili prijatelj?/ Kako vodite svoj razred?/ Dobar odnos između učitelja i učenika/ Što tražimo to i dobijemo/ Je li batina doista iz raja izašla?/ Kažnjavati ili ne?/ Malo zdravog razuma/ II. KAKO IZGLEDA VAŠ RAZRED?/ Imam previše učenika u razredu/ Učionica grozno izgleda/ Raspored sjedenja i disciplina/ III. PRAVILA, PRAVILA/ Razredna pravila/ Uključite učenike u proces donošenja pravila/ Što s onima koji kasne/ Što s onima koji prepisuju/ Kako koristiti potkrepljenja/ Kako koristiti kazne/ IV. MALE TAJNE VELIKIH UČITELJA/ Najvažniji je prvi dan/ Zaposlite ih/ Nije potrebno vikati/ Ne zaboravite na običnu pristojnost/ Gasite vatru sa što manje vode/ Izbjegavajte sukobe/ Nekim učenicima nije lako/ V. NAUČITE NA PRIMJERU/ Nestašni prvašići/ Ja više ne mogu!/ VI. I UČENICI SU ODGOVORNI/ Medalja ima dvije strane/ Razredni sastanak/ Prava i dužnosti/ Samonadgledanje i samokontrola/ Ni pravim mađioničarima nije lako/ VII. SURADNJA S RODITELJIMA/ Tko je kriv?/ Kako unaprijediti suradnju s roditeljima/ Koristite ugovore/ Kako se ophoditi s teškim roditeljima/ Primjer iz škole/ VIII. ŠTO SA SAMIM SOBOM/ Učiteljski posao i stres/ Niste odgovorni baš za sve/ Ne shvaćajte stvari osobno/ Sretni(ji) učitelji/ IX. MALE PRIČE IZ ŽIVOTA/ Svatko može biti ono što želi?/ Vitezovi južnog Bronxa/ Sretne posljedice nesretnog djetinjstva/ Lekcija zvana leptir/ Nema toga kuhara koji nije presolio neku juhu/ Video-igre: dobre i loše vijesti/ Ja sam kreativan!/ Veliki i mali/ Čemu služi psiholog?/ Što više iskustva, to bolji učitelj?/ Ići u školu ili ne?/ Za kraj...

O knjizi:
Istraživanja širom svijeta pokazuju da, usprkos svim naporima koji se čine da bi ih bilo manje, disciplinskih je problema u školi sve više. Čovjek se mora pitati zašto je to tako - osobito kad se uzme u obzir da ih doista nitko ne želi: ni učitelji, ni roditelji, ni uprava škole, ni opća javnost, a čak niti sami učenici! Čini se skoro kao da nedisciplina ima neki svoj posebni život...Knjiga je zamišljena kao (praktični) priručnik, nešto poput kreativne kuharice. Npr., kako skuhati učenika koji prepisuje? Najprije nađete na sadržaju dio Što s onima koji prepisuju, onda pročitate taj dio, sjetite se kako ste vi prepisivali u školi, malo razmislite o tom problemu, razgovarate s kolegama, možda i sa svojom djecom i nakon toga - napravite onako kako mislite da je najbolje.
Osnovna poglavlja: Kako pristupiti razredu; Pravila, pravila; Male tajne velikih učitelja; I učenici su odgovorni; Suradnja s roditeljima; Što sa samim sobom.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing