RSS
Newsletter
Prijavi se!
PREDVIDLJIVO IRACIONALNI

PREDVIDLJIVO IRACIONALNI

Podnaslov: Nevidljive sile koje upravljaju našim odlukama

Autor-i: Ariely, Dan
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 274
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 125.00 kn
Internet cijena: 117.50 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
Iz sadržaja - poglavlja:
Istina o relativnosti/ Zablude o ponudi i potražnji/ Cijena besplatnoga/ Vrijednost društvenih pravila/ Utjecaj uzbuđenosti/ Problem odgađanja obveza i samokontrole/ Visoka vrijednost vlasništva/ Zakon „otvorenih vratiju"/ Učinak očekivanja/ Moć cijene/ Stvar karaktera I. dio/ Stvar karaktera II. dio/ Ništa nije besplatno

O knjizi:
Zašto tako često sami sebi obećajemo da ćemo pripaziti što jedemo, no zaboravimo na obećanje čim ugledamo izlog slastičarnice? Zašto ponekad zateknemo sami sebe kako s oduševljenjem kupujemo stvari koje nam zapravo ne trebaju? Zašto glavobolja ne prolazi nakon što uzmemo jeftini lijek, ali nestane čim popijemo onaj skuplji? Zašto oni koje podsjetimo na Deset Božjih zapovijedi nastoje biti pošteniji (barem u tom trenutku) od onih koje na njih nismo podsjetili? Zašto ljudi dižu hipotekarne kredite koje si ne mogu priuštiti? Na koji način razmišljamo o novcu?
Prof. dr. Dan Ariely, bihevioristički ekonomist sa Sveučilišta Duke, u knjizi "Predvidljivo iracionalni" istražuje nevidljive sile koje utječu na naše odluke, uključujući i neke uzroke trenutačne ekonomske krize. Predstavljajući čitatelju najrazličitija znanstvena, ali istodobno i zabavna istraživanja, otkrića i anegdote o kupovini, jelu, ljubavi, novcu, odgađanju obveza, pivu, poštenju i drugome, Ariely nudi svoj pogled na iracionalnosti svakodnevnog života, na odluke koje su nas dovele do financijskog kraha 2008. i, općenito, na načine na koje sami sebe dovodimo u neprilike. 

O knjizi su rekli:
"Izvrsna, intelektualno poticajna i istodobno vrlo zabavna knjiga o raznovrsnim temama - od učinka placeba do uživanja u Pepsiju. Ariely razotkriva profinjene, ali učinkovite trikove kojima se razum poigrava nama i pokazuje nam kako izbjeći mogućnost da budemo izigrani."
prof. JEROME GROOPMAN, dr. med., profesor na Sveučilištu Harvard i autor hita "How Doctors Think" 

"Dan Ariely genij je u razumijevanju ljudskog ponašanja. Nijedan ekonomist ne uspijeva bolje razotkriti i objasniti skrivene razloge našeg neobičnog ponašanja, na tržištu i izvan njega. Ova knjiga promijenit će vaš pogled na svijet i na sebe, zauvijek."
JAMES SUROWIECKI, autor knjige "Mudrost masa"

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing