RSS
Newsletter
Prijavi se!
PRIČAJ MI PRIČU - 2

PRIČAJ MI PRIČU - 2

Podnaslov: Budi ono što možeš biti

Autor-i: Miljković, Dubravka - Rijavec, Majda
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 202
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 90.00 kn
Internet cijena: 84.60 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručno-popularna
  • Stil pisanja: lagan, zanimljiv
  • Slikovni materijal: nema
  • Podrška zanimljivosti: mudrosti, kratke priče, anegdote
  • Podrška lakoj primjeni: savjeti
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja: 

MUDROST I ZNANJE/ Mladost ludost/ Djeca o znanju/ Savjeti starog seljaka/ Što manje znaš, duže živiš/ Kako sam to učinio?.../ ODVAŽNOST/ Vrijedi samo za majmune ili.../ Jesam li ja u paklu ili u raju?/ Nevjerojatna osobna povijest/ Lekcije iz poviejsti/ Magarac u bunaru.../ HUMANOST/ Jesmo li svi pripadnici iste vrste?/ Razlog za sreću/ Pazi koga hraniš!/ Samo mahni repom/ Oduzimanje i dijeljenje.../ PRAVEDNOST/ A kad se s poštenjem pretjera.../ Zasluženo mjesto/ Test odgovornosti/ Ozbiljan poslovni čovjek/ Mjera poštenja.../ UMJERENOST/ Razboritost/ Jednostavno rješenje problema/ Mrtvac na zadnjem sjedištu/ Drugo mišljenje/ Opasnost.../ TRANSCENDENTNOST/ Grozd/ Problem s maslačcima/ Selekcija/ Plaćeno čašom mlijeka/ Budi zahvalan... 

O knjizi: 

Budi ono što jesi - vrlo je uobičajen savjet. Ima u tome nešto. Npr., glupo je ponašati se i odijevati kao da si ispod dvadeset ako si iznad pedeset. Međutim, isto je tako glupo strogo se držati onoga što jesi i kakav jesi pa ne popravljaš zube, ne depiliraš se i ne dezodoriraš. I ne budeš ono što možeš biti. Naravno, uvijek se može postaviti pitanje: a gdje su tu granice? Do koje mjere tjelesne preinake mogu povećati opće životno zadovoljstvo a kada svojom pretjeranošću postaju besmislene? No nećemo se ovdje upuštati u odgovaranje na to pitanje; ovdje nas više zanima nešto drugo: koliko se možemo preinačiti iznutra? I prema kojim to standardima?

Identificirano je šest grupa temeljnih vrlina koje se cijene i koje su bile cijenjene u svim vremenskim razdobljima i svim kulturama, imaju moralnu vrijednost i pridonose osjećaju sreće i zadovoljstva. To su: mudrost, hrabrost, humanost, pravednost, umjerenost i transcendentnost. U svrhu njihovog definiranja i mjerenja opisane su ukupno 24 osobine koje se mogu svrstati u neku od navedenih šest kategorija.

Uživajte u pričama, razmišljajte o njima, pričajte s njima i o njima. Pokušajte biti ono što možete biti.
 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing