RSS
Newsletter
Prijavi se!
PRIRUČNIK O ZNAKOVIMA NA PROIZVODIMA I AMBALAŽI

PRIRUČNIK O ZNAKOVIMA NA PROIZVODIMA I AMBALAŽI

Autor-i: Bačun, Dubravka
Tematsko područje: Upravljanje kvalitetom
Broj stranica: 240
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2009.
Kataloška cijena: 0.00 kn
Internet cijena: 0.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: priručnik
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: tablice, lagane ilustracije, puno, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: upute, preporučene procedure
  • Značaj na tržištu: spoj znanja i iskustva
  • Prvenstveni čitatelji: specijalisti za označavanje proizvoda i ambalaže, organizacije za zaštitu potrošača, izvršni rukovoditelji
  • Opseg bibliografije: nema

Priručnik možete naručiti u HRVATSKOJ UDRUZI POSLODAVACA, Pavla Hatza 12, 01/ 4836-653

Iz sadržaja - poglavlja:

Uvodno o priručniku/ Nazivi i definicije/ Odgovornost i infrastruktura za održivi razvoj/ Propisivanje i normiranje znakova/ Proizvođač i znakovi/ Potrošač i znakovi/ Razvrstavanje znakova/ Informiranje i obrazovanje o znakovima i označavanju/ Završni komentari/ Popisi dokumenata.

O priručniku:

Priručnik sadrži pregled zakona, normi i uputa koje uređuju područje označavanja proizvoda i ambalaže u Hrvatskoj, a njegova je izrada rezultat projekta koji je pokrenula Koordinacija za održivi razvoj između HR PSOR-a i HUP-a.
Cilj je priručnika, ističu izdavači, prikazati postojeće stanje te dati opći pregled područja znakova na proizvodima i ambalaži.
Priručnik tako ukazuje na probleme s kojima se susreću sudionici 'životnog ciklusa' proizvoda i ambalaže prilikom označavanja, od proizvođača koji moraju odrediti koje znakove staviti, do potrošača, koji bi trebali razumjeti značenje znakova i u skladu s njima postupati, od pravilne uporabe do gospodarenja otpadom.
Ujedno, priručnik donosi i pregled problema s kojima se susreću prijevoznici i skladištari, koji prema znakovima određuju način rukovanja proizvodom radi očuvanja kvalitete, kao i trgovaca, koji bi trebali odgovoriti na pitanja potrošača o značenju pojedinih znakova.
Priručnik je izdan nakon što je početkom ove godine objavljena Strategija održivog razvoja Republike Hrvatske te su započele pripreme za izradu akcijskog plana za provedbu aktivnosti iz poglavlja "Održivi obrasci proizvodnje i potrošnje", među kojima je i sustavniji pristup znakovima na proizvodima i ambalaži.
Izdavanje priručnika pomogli su, uz ostale, i Fond za zaštitu okoliša te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing