RSS
Newsletter
Prijavi se!
RETORIKA I DRUŠTVO

RETORIKA I DRUŠTVO

Autor-i: Kišiček, Gabrijela; Stanković, Davor
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 142
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 0.
Kataloška cijena: 136.50 kn
Internet cijena: 128.31 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: uobičajen
  • Slikovni materijal: fotografije c/b
  • Podrška zanimljivosti: citati
  • Podrška lakoj primjeni: primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: široka publika
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:

Retorika i politika/ Retorika i mediji/ Retorika i posao/ Retorika i prigode/ Retorika i čovjek / Kazalo

 

Iz knjige:

Osnovnoškolski predmet Priroda i društvo neizostavan je dio obrazovanja u nas i jedan od temelja interdisciplinarnog učenja. Od malih nogu, učenici razvijaju svoje intelektualne, emocionalne, moralne i socijalne vještine te se uče ponašanju u skladu s društvenim normama. Stoga smo parafrazom "Retorika i društvo" već samim naslovom željeli istaknuti važnost retorike i uputiti na nekoliko važnih motiva za pisanje knjige.

Prvi je motiv sveobuhvatna prisutnost retorike u svakodnevnom životu suvremenoga čovjeka, zbog čega su uvjeravanje i javno komuniciranje postali sastavni dio svakodnevice 21. stoljeća. Istovremeno, željeli smo istaći važnost retorike u razvoju društva općenito.

Drugi motiv koji se može iščitati iz parafraze školskog predmeta u naslovu knjige jest isticanje važnosti retoričkog obrazovanja. Kako bi pridonio razvoju društva, čovjek mora naučiti uvjeravati, mora naučiti komunicirati i javno govoriti. I što ranije započne, to je uspjeh sigurniji. Upravo zbog toga ova je knjiga namijenjena širokoj publici. Koristit će svakome tko se nađe u situaciji da izrekne stavove, da ih argumentira, da održi govor, prezentaciju, sudjeluje na sastanku ili pregovorima. No, isto tako bit će od koristi i drugoj strani komunikacijskog kanala jer je namijenjena i svakom čovjeku koji prati događaje u medijima, koji odlazi na izbore, koji sluša druge kad govore i postaje članom publike. A publika mora znati slušati i kritički promišljati.

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing