RSS
Newsletter
Prijavi se!
REVIZIJA, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

REVIZIJA, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

Autor-i: Tušek, B.; Žager, L.
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 548
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2007.
Kataloška cijena: 300.00 kn
Internet cijena: 282.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice
  • Podrška zanimljivosti: aforizmi
  • Podrška lakoj primjeni: pitanja za vježbu
  • Prvenstveni čitatelji: top menadžeri, studenti, poduzetnici
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja:

MJESTO I ULOGA REVIZIJE U UPRAVLJANJU PODUZEĆEM/ REVIZIJSKI TEORIJSKI OKVIR KAO ISHODIŠTE PROCESA REVIZIJE/ PROCES REVIZIJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA/ PROCES INTERNE REVIZIJE/ POVEZANOST REVIZIJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA I INTERNE REVIZIJE

 

O knjizi:

Ova knjiga se bavi revizijom kao jednom od bitnih pretpostavki poslovnog odlučivanja, s posebnim naglaskom na teorijske i metodološke aspekte revizije financijskih izvještaja i interne revizije kao dvaju najznačajnijih segmenata cjelokupne revizijske djelatnosti.

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja od koji svako započinje pregledom u kojemu se ističu najznačajnije teme koje će u tom poglavlju biti obrađene, a završava s pitanjima za provjeru znanja.

U prvom poglavlju razmatra se poduzeće u tržišnom okruženju, okvir korporativnog upravljanja te pojam, funkcije i razine upravljanja poslovanjem poduzeća. U drugom poglavlju pristupa se oblikovanju i analizi revizijskog teorijskog okvira kao ishodišta za razmatranje relevantnih metodoloških aspekata procesa revizije. Treće poglavlje posvećeno je procesu revizije financijskih izvještaja. U četvrtom poglavlju istražuju se relevantni metodološki aspekti interne revizije, od planiranja interne revizije, kritičkog ispitivanja i izvješćivanja do praćenja rezultata. U petome poglavlju razmatra se povezanost revizije financijskih izvještaja i interne revizije. U okviru ovoga poglavlja razmatraju se i uloge internog i eksternog revizora te uloge, zadaci, ovlaštenja i odgovornosti revizijskog odbora.
Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing