RSS
Newsletter
Prijavi se!
REVIZIJA

REVIZIJA

Podnaslov: Međunarodni pristup

Autor-i: Soltani, Bahram
Tematsko područje: Financije & računovodstvo
Broj stranica: 688
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2010.
Kataloška cijena: 514.50 kn
Internet cijena: 483.63 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna
  • Stil pisanja: čitanje zahtijeva koncentraciju
  • Slikovni materijal: tablice, sheme
  • Podrška lakoj primjeni: upute, primjeri, obrada poslovnih slučajeva
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: studenti
  • Opseg bibliografije: opsežan
Iz sadržaja - poglavlja:
Uvod u reviziju i izražavanje uvjerenja/ Potražnja i ponuda usluga eksterne revizije/ Revizija, organizacija i upravljanje/ Revizijski odbor, interna i eksterna revizija/ Međunarodne usluge revizije i izražavanja uvjerenja/ Revizija u europskom kontekstu/ Neovisnost revizora i profesionalna etika: međunarodni problemi/ Rizik revizije, značajnost i upravljanje poslovnim rizicima/ Tehnike revizijskog uzorkovanja/ Dokazi i donošenje odluka u reviziji/ Interne kontrole nad financijskim izvještavanjem i okruženje informacijskih tehnologija/ Revizorovo izvješćivanje/ Informacijska tehnologija i revizija/ Kontinuirana revizija i kontinuirano izvještavanje/ Kontrola kvalitete i sustavi nadzora u reviziji: međunarodna problematika/ Odgovornost revizora u mijenjajućem okruženju/ Neovisni revizor, tržište dionica i odluke o davanju zajmova/ Korporativna prijevara, korporativni skandali i eksterna revizija/ Revizija: pogled u budućnost

O knjizi:
Svijet revizije i računovodstva ubrzano se mijenja. Recentni korporativni skandali i financijski neuspjesi naglasili su na dramatičan način potrebu za hitnom reformom. Svjetska financijska tržišta trebaju kvalitetnije informacije i veću kontrolu, kao i odgovornost korporativnih rukovoditelja i revizorskih tvrtki.
Ova knjiga analizira ulogu vanjskih revizora danas te potrebu za proširivanjem njihove uloge izvan tradicionalnih financijskih revizija. Ona predstavlja vanjsku reviziju u novom svjetlu,fokusirajući se na fundamentalna, teoretska pitanja vezana uz reviziju na globalnoj razini. U isto vrijeme, naučit ćete kako revizija korespondira s najnovijim trendovima u svijetu koji se mijenja te kako može ispuniti očekivanja koja javnost od nje očekuje.

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing