RSS
Newsletter
Prijavi se!
SANACIJA ONEČIŠĆENOG TLA

SANACIJA ONEČIŠĆENOG TLA

Autor-i: Kisić, Ivica
Tematsko područje: Ostalo
Broj stranica: 276
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2012.
Kataloška cijena: 200.00 kn
Internet cijena: 188.00 kn

Kvalitativne značajke

  • Opći karakter knjige: stručna, udžbenik
  • Stil pisanja: zanimljiv, uobičajen
  • Slikovni materijal: dijagrami, tablice, lagane ilustracije, fotografije kolor, puno, sheme
  • Podrška zanimljivosti: citati, kratke priče
  • Podrška lakoj primjeni: upute, savjeti, primjeri
  • Značaj na tržištu: uobičajen
  • Prvenstveni čitatelji: direktori, profesori, studenti, aktivisti udruga i organizacija
  • Opseg bibliografije: srednji

Iz sadržaja:

PROSLOV/ UVOD/ 1. OSNOVE ZNANOSTI O TLU/ Nastanak tla/ Osnovne značajke tla/ Uloge tla/ Načini korištenja tla- tlo kao višenamjensko dobro/ 2. ONEČIŠĆENJE TLA/  Klasifikacija oštećenja tla / Onečišćenje kao oblik oštećenja tla/ Onečišćivači (polutanti) u tlu/ Uzimanje uzoraka onečišćenog tla/ Granične, upozoravajuće i kritične emisijke vrijednosti opasnih tvari u tlu / 3. TEHNOLOGIJE SANACIJE (REMEDIJACIJE) ONEČIŠĆENIH TALA/ Povijest razvoja remedijacije/ Vrste, oblici, tehnike i tehnologije remedijacije/ Budućnost remedijacije /LITERATURA/ POPIS POKAZATELJA FIZIKALNE, KEMIJSKE I BIOLOŠKE ANALIZE TLA/ KAZALO POJMOVA/ KRATICE/ ŽIVOTOPIS AUTORA 

O knjizi:

Put svakoga onečišćivača od tla do tanjura vrlo je kratak, a zdravstvena ispravnost hrane ključni je i sve važniji zahtjev, sve teži i složeniji za provedbu.

(Iz Proslova, prof.dr.sc  Ivica Kisić)

Temeljem svega rečenog očito je da se pred nama nalazi vrlo studiozno i sveobuhvatno priređeno djelo kakvo trebaju naši studenti agronomije i srodnih znanosti u preddiplomskom i diplomskom studiju. Ništa manje važnom ne smatram činjenicu da ovo djelo može korisno poslužiti svakome diplomiranom inženjeru i mladim znanstvenicima kao vrijedan izvor informacija o suvremeni gledanjima na više nego komplaksna pitanja onečišćenja i sanacije tla, a to su oni slušali i u praksi doživljavali na drugi način. Autor ja uspio svoje bogato iskustvo i širok znanstveni opus pretočiti na stranice knjige na način razumljiv svakom čitatelju. Knjiga će svoje korisnike naći i među prirodoslovcima-ekolozima, vodoprivrednicima te političarima i svim osobama odgovornim zza donošenje strateških odluka u Hrvatskoj.

(Iz Izvoda iz recenzija prof.dr.sc. Ferdo Bašić)

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing