RSS
Newsletter
Prijavi se!
SPRIJEČITE SAGORIJEVANJE NA POSLU

SPRIJEČITE SAGORIJEVANJE NA POSLU

Podnaslov: Šest strategija za poboljšavanje vašeg odnosa s poslom

Autor-i: Michael P. Leiter, Christina Maslach
Tematsko područje: Psihologija & osobni razvoj
Broj stranica: 215
Uvez: Meki uvez
Godina izdanja: 2011.
Kataloška cijena: 168.00 kn
Internet cijena: 157.92 kn

Kvalitativne značajke

 • Opći karakter knjige: stručno-popularna
 • Stil pisanja: lagan, zanimljiv, uobičajen
 • Slikovni materijal: dijagrami, tablice
 • Podrška lakoj primjeni: savjeti
 • Značaj na tržištu: uobičajen
 • Prvenstveni čitatelji: svi zaposleni
 • Opseg bibliografije: nema

Iz sadržaja:
 
Vaš posao i vi/ Kakav je moj odnos s poslom?/Izrada plana akcije/ Rješavanje problema radnog opterećenja/ Rješavanje problema kontrole/ Rješavanje problema nagrađivanja/ Rješavanje problema u zajednici/ Rješavanje problema pravednosti/ Rješavanje vrijednosnih problema/ Promjena vašega odnosa prema poslu
 
O knjizi:
Stres je svakodnevna pojava kojoj nitko ne može izbjeći - od malog djeteta do osobe u dubokoj starosti, od vrhunskog menadžera do nezaposlenog beskućnika. Može se javiti u privatnom životu i u svim oblicima radne aktivnosti. Knjiga opisuje suštinu profesionalnog stresa i sagorijevanja na poslu te nužnost ravnoteže između zahtjeva radnog okruženja i mogućnosti njihovog zadovoljavanja. Ključnim uzrokom sagorijevanja u radu autori smatraju šest dimenzija neusklađenosti između posla i osobnih vrijednosti, potreba i mogućnosti. Pred sobom imamo lako čitljiv plan za samopomoć zaposlenika na bilo kojem radnom mjestu i u bilo kojem radnom okruženju. Na putu smanjivanja stresnosti posla, prvi je korak analiza i samoocjenjivanje stupnja neusklađenosti s radnim okruženjem. Tome služi detaljno prikazan sustav za ocjenjivanje područja i stupnja neusklađenosti. Zatim slijedi jasno strukturiran postupak izrade plana uvođenja promjena, a na kraju praćenje njegovog ostvarivanja. Primjeri primjene opisanih instrumenata za anal etičko ocjenjivanje intenziteta organizacijskih izvora stresa omogućit će stručnjacima da znanja iz ove knjige primjenjuju i tako unapređuju kvalitetu življenja u svojem radnom okruženju. Autori vrlo realistično upozoravaju na prednosti, ali i rizike koje nosi odabir i provedba pojedine strategije smanjivanja svakog od šest područja neusklađenosti radnog okruženja i zaposlenika, što knjizi daje posebnu uvjerljivost i primjenjivost. Tako na dojmljiv način ističu usku povezanosti čovjeka i rada. Iz toga slijedi da, kad postoji velika i stalna neusklađenost između osobe i posla, treba nešto promijeniti u tom bliskom odnosu jer inače slijedi sagorijevanje kao najštetnija psihološka posljedica rada.
„ Problemi na poslu mogu biti vrlo teški za vas.

 • Ovo je tako bolno.
 • Učinjena mi je nepravda.
 • Ovo nije onako kako bi trebalo biti.
 • Izluđuje me.
 • Vrlo sam ljut i neću to više podnositi.
 • Zaustavite Zemlju, želim sići.
„Iznimno... Knjiga za sve koji rade, pomoći će vam da procijenite ključne aspekte uspjeha na poslu te da identificirate i razvijete strategije za ublažavanje izazova i iskorištavanje prilika koje vam nudi nesavršeno radno mjesto."
Ron Coley, zamjenik rektora, Business and Administrative Services, University of California, Berkeley
 

 

Najveća poslovna knjižara u jugoistočnoj Europi

Tvrtka M.E.P. d.o.o. dobila uglednu nagradu za knjigu-planer Učinkovit menadžer

Naša preporuka

Za Vaš godišnji odmor

Izrada web stranica WEB marketing